Äntligen Civilisation!

Vi har varit runt i öknen ett riktigt bra tag nu, Utan sändnig eller kyla, Svettats otroligt många liter och nu äntligen har vi kommit fram till Cairns. Cairns är en semesterort som ligger vid The Great Barrier reef i nordöstra Australien som också har många fruktfarmar. Men först går vi igenom veckan som gått.

Torsdag (Dagen efter Coober Pedy):

Fortsatte färden mot hjärtat av Australien, Ayers Rock, En stor sten som skiftar färg beroende på vädret och är riktigt vacker. vi stannade till ungefär 10 mil ifrån stenen på en gratis camping. Det blev en fet sandstorm senare på kvällen.
En galen Emu sprang runt på campingen med.



Fredag:

Vi körde in mot Yulara en lite byhåla strax utanför naturreservatet och stenen. vi sprang runt lite och lekte turister och sen frågade vi om man kunde bestiga stenen som vi hade läst och hört om. Till vår besvikelse visade det sig att man inte fick bestiga stenen den här veckan pga risk för regn. Så vi hade kört ca 50 mil omväg och det var bara att vända om. Vi tutade och körde mot Alice Springs men där blev vi inte långvariga, vi stannade bara till och käkade hamburgare på McDonalds sen hade vi den Längsta och tuffaste sträckan framför oss, öken och ingen täcknig i 217 mil. Alice springs var ett läskigt ställe som var fullproppat med Aboriginer som inte gjorde ett dugg. Vi stannade och sov ca 30 mil därifrån vid en go bensin mack. Så glada var vi vid Ayers Rock.



Lördag:

Vaknade upp i den obeskrivliga hetten och tittade ut över området och insåg att vi parkerat vid någon Alien bensin mack och caravan park. Fullt med Ailen skulpturer och Rymdskepp, Vissa var t o m läskiga i dagsljus. Nästa sträcka var från Alien stället till Cloncurry där vi spenderade natten.



Söndag:

Vaknade upp som vanligt i ett gott bad av vår egen svett, Det luktar förjävligt i bilen med, och vi halvt inser varför Staden Cloncurry är den tredje varmaste staden i världen, där de mätt över 53 grader. Det var inte så vidare kul. Som tur var kunde vi stanna till i Richmond och leka lite vid en lekplats och bada i en sjö. Hoppar in i bilen för ytterligare ca 40 mil varav 23 av dem var på en djävulsk Dirt road och Gravel road (grusväg) som vi tvingades att sakta ner hastigheten på. Vi toppade bilen i drygt 20 km/H. Hela sträckan på gruset tog runt 6 timmar och vi tyckte inte riktigt det var värt det förrän vi i slutet av resan såg en orm ringla sig över vägen. vi sov direkt när gruset tog slut. Vi såg även en massa kängurus.



Måndag:

Klämde sista sträckan till Cairns och åt en kebab i stan innan vi somnade sött vid Cairns Convention center.
Luftfuktigheten i Cairns är uppemot 95% och det är väldigt varmt. Men hellre det än sveriges kyla.
Vi ringde också upp en Farm bemmanings firma och fick chockande jobb på en farm i två dagar med 17 dollar i timmen. Vi flydde tillbaka upp i bergen bakom Cairns och inväntade knegar tisdagen och onsdagen.

Tisdag och Onsdag:

Vaknade av väckarklockan 4.20 och åt en banan var till frukost i tron om att få mer frukost på jobbet någonom timme senare. Men ack. runt 10 fick vi vår första lilla rast på några minuter och sen var det bara att sticka ut igen och börja plocka Lychees ifrån trädtopparna. Efter att vi plockat i tusentals Lychees skulle vi in och packetera frukten. vi kom inte ifrån jobbet förrän vid 17.00 båda dagarna. Riktigt tufft jobb.

Nu ska vi snart snorkla och brottas med krokodiler.

Kommentarer
Postat av: Lars

Hej grabbar! Vilket härligt äventyr ni är på, bra att ni gör lite nytta också genom att jobba. Håll er undan för hajarna och må bra! Morsning!

2008-12-11 @ 08:11:10
Postat av: carina

Kul att höra från er, låter varmt och skönt här är det ljust 7 timmar på dagarna och det regnar eller kommer några snökorn som regnar bort igen.Ni ska bara njuta.Lyckostar som kan äta färsk god frukt.Hoppas att ni sriver lite nu ige, kram Carina.

2008-12-11 @ 09:17:51
URL: http://coledale.blogg.se/
Postat av: tilde

Hej hopp!



Ni ser ut att må bra =)och brännan har ni jobbat lite på iaf =)

Här hemma så snöar det just nu, inte så att det ligger kvar men det är mysigt.

Håller på att handla julklappar... Mark du får ingen i år! Det går ingen nöd på dig ändå =)

Men du kan väl slå en snabb signal när du får lite tid över...



Ha det så gott och var rädda om er!



Kram / Tilde

2008-12-11 @ 15:48:28
Postat av: alicia

Hej grabbarna grus! Ni verkar ha det bra i värmen ser jag. Saknar dig (lite) faktiskt brorsan! Hoppas ni har det super duper. Kram på er och take care!



ps: har din tröja på mig :D

2008-12-11 @ 22:12:36
Postat av: Tobbe

Kontrasten mellan bilderna på min blogg som är tagna i Sverige, och bilderna på coledale är mycket påtaglig! Saknar er!

2008-12-13 @ 22:16:23
URL: http://tobbekvarnen.blogg.se/
Postat av: Anton

Får man vara mer avis när det gäller värme? =)

Miss u boys have fun

2008-12-18 @ 19:43:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback