Kings of the Castle

Gardags kvallen borjade med fet barbeque grillning pa en mysig restuarang med havsutsikt som man hae kunnat doda for. Vi drack och pratade och tjuvkikade pa Blood Diamond som de visade pa TV. Vi saknar film. Hursomhelst sa var maten riktigt god och vi njot annu mer med tanke pa hur mycket mat och dricka vi skulle fa for nastan inga pengar alls. Efter happy hour visade det sig att den stora Chang olen hade tagit slut och de hade bara sma kvar sa vi lamnade stallet och gick tillbaka till var bungalow for att dricka mer och leka roliga lekar.



Det sparade ut nar Tobbe ville att alla skulle smaka av hans Pannkaka



Tiden gick lite for fort och det blev dags att dra sig vidare mot ett Castle Party pa andra sidan on, vi hade troligen suttit kvar om inte nagra goda grannar hade tipsat oss om det. Vi strovade vidare mot huvudvagen for att ta en billig taxi, Det satt nagra svenskar pa ett flak pa en bil och sa att det kostade 100 Baht per person, Vi prutade ner en annan taxi till 50 Baht per person och helt plotsligt kom det svenska tjej ganget och tva tyska killar och satte sig hos oss. Tobbe kallade dem for Bamseklubben eftersom de inte fick lika bra pris som oss. Det gillade dom inte kan vi lova. Resten av taxiresan var det pinsam tystnad.


Antligen framme tog svenskarna avstand fran oss och beblandade sig med de andra festsugna turisterna inne pa Castle Partyt och vi borjade diskutera med tyskarna som vi fortsatte med en stor del av kvallen. Tydligen tog INTE Tyskarna illa upp av andra varldskriget och forintelsen diskussionen, de sa att de inte var fodda da. Vi fortsatte kvallen in pa smatimmarna och hade riktigt roligt. Niclas och Tobbe delade taxi med tva fina norskor tillbaka till var strand och de at supergoda pannkakor. Rickard och Mark stannade kvar en timme till pa festen och gick sedan ut for att fa sig en egen bit fyllemat. Nagra finskar som kunde svenska foreslog en god Salmonella burgare vid ett stand, han sa att den skulle vara perfekt ikvall men ni kommer ma skit imorgon. Vi tog hamburgaren utan att tveka. Efter det tog Rickard och Mark taxi hem med ett nytt svenskt tjejgang och tva danska killar. Danskarna hoppade av lite tidigare och en av dem betalde taxin for dem bada, hans andra kompis var dum nog att ge Rickard pengar for taxin och sa att Rickard skulle betala hans del nar vi skulle av. Ett nytt bevis pa att Danskar ar korkade.




 
Party killarna number one, men, vad gor Tobias med den 26 ariga Tysken?



Val framme kilade vi till Bungalowen och hade vattenkrig och somnade som stockar mitt i tumultet. Det var en god kvall.
Idag har vi bara degat och atit samma Barbeque so igar. Imorgon ska vi vidare till Koh Samui (Kossan Mu)

Guten Nacht!


.

Idag gick vi upp ganska tidigt, kl 09.00. Vi skulle egentligen gatt upp en timma tidigare men ingen orkade. Vi gjorde oss iordning snabbt och at frukost snabbt pa grund av att vi bara hade nagra enstaka timmar kvar med fordonen. Vi bestamde oss for att aterigen kora till Shark Bay och jaga hajar. Men idag var det en nitlott. Vi sag inga hajar, dock blev vi attackerade av en sugfisk, precis som Rickard blev igar. Vi simmade allt vad vi kunde i panik. Alla blev helt slut och sen orkade vi inte snorkla mer. Dessutom var det hogvatten och mycket mer vagor an igar.

Istallet forsokte vi kora runt sa mycket som mojligt. Det var riktigt skoj att blasa omkring pa Koh Tao. Vi sag aven lite nya platser som vi inte sett forut. Kl 13.00 lamnade vi tillbaka skonheterna och allt gick finemang.



Igar blev det inga spett och heller ingen ol. Sa ikvall ska vi fira med just det.

Fordon och hajar

Igar bestamde vi oss for att hyra fordon att kora omkring pa Koh Tao med. Eftersom aftonbladet.se hade utlovat molnigt vader kande vi att vi anda maste utnyttja dagen. Aftonbladet hade saklart fel, det var stralande solsken hela dagen. Men vi klagade inte. Vi hyrde fordon i vilket fall. Efter lite om och men hade Niclas och Rickard tva crossmopeder och Tobbe & Mark hade var sin quadbike (fyrhjuling). Alla hade riktigt bra drag och ingen av oss hade varit tillatna att kora vara fordon i Sverige. Det var lite for mycket kubik kan man saga.


Marks - Tobbes - Niclas - Rickards



Efter att vi varmt upp lite korde vi forsta basta vagen for att hitta en avlagsen strand. Det gjorde vi ocksa. Men det var en sjuk terrang. Det var tur att vi inte hade nagra sma, klena scootrar. Vi snorklade och klattrade pa stenar.



Pa stranden traffade vi en snubbe som rekommenderade Shark Bay. Vi tvekade inte en sekund utan akte dit direkt. Han sa att han hade sett massor av hajar dar. Efter lite guidning av samma snubbe hittade vi ratt. Vi satte pa oss snorklarna och borjade simma ut mot revet, med lite latt fruktan och radsla for det okanda. Efter nagra minuters snorklande lyckades Niclas skymta en haj. Han skrek pa ovriga i ganget men nar alla kom fram var den borta. Alla fortsatte leta at varsina hall och nar snorklingsturen var slut hade alla sett hajar. Dem heter tydligen Black Tip Reef Shark, och var sakert 1,5 meter stora. Rickard var dock mer radd for en sugfisk som attackerade honom i vattnet.



Den sista bilden ovan ar dock tagen fran google. Eftersom vi inte har en egen undervattenskamera kan vi inte fota sana bilder sjalva. Men det ar iallafall en san haj. Den ser inte snall ut och vi var faktiskt lite skraja. Men bara lite.



Efter att ha varit hajmat i ca en halvtimma ville vi nu ha egen mat. Vi akte till en BBQ-buffe-restaurant och aven om inte thailandarna kunde prata engelska kunde dem iallafall fixa massor av mat till oss hungriga vikingar. Nar vi var klara hade vi halvt ruinerat stallet och akte vidare mot nya aventyr. Tyvarr borjade det bli morkt och vi hittade inga andra vackra platser att namna. Sa vi korde tillbaka till var kara bungalow och bestamde oss for att kora mer imorgon bitti innan vi lamnar in fordonen vid 13-tiden.





Nu ska vi ivag och ata enorma spett, sen far vi se var kvallen tar oss.

Stekar Dagen

Igar blev det bara att sitta och diskutera roliga och intressanta erfarenheter ifran livet och dricka Chang. Senare sprang vi till narbutiken och kopte nudlar i flera omgangar. Nudlar ar gott. Idag var det bra vader och det tackar vi for. Tobbe och Niclas gick upp ganska tidigt och tog sig ner till stranden och lade sig for att borja steka. Mark trillade ner till stekningen nagon timme senare och Rickard kom inte forran langt efter lunchen. Idag var det helt underbart vader och man kunde ligga i vattnet i flera timmar utan att frysa. Paradis! Nu sitter vi pa ett vardelost Internet Cafe och kan inte lagga upp nagra bilder eftersom datorerna ar skumma, Tobbe har hur som helst fatt tag i en minneskortslasare sa vi hanvisar an en gang till www.tobbekvarnen.blogg.se 

Imorgon ska vi hyra fyrhjulingar och cross motorcyklar och cruisa runt staden i en forhoppningsvis underbar soldag. Vi ska upptacka strander ingen turist har satt sin fot pa och snorkla bland hajar och sma clownfiskar. Vi hoppas vi valjer ett internetcafe som kan lagga up bilder for imorgon kommer bli en kreativ dag!

Januari

Den 16/1, 19/1, 19/1, 25/1 och 26/1 fyllde manga manniskor i vara familjer ar Vi grattar Cia Kvarnsater, Petra Kvarnsater, Sandra Bengtsson, Torbjorn Lund och Gunnar Aquilonius fran 30 gradig varme och vi tar en drink och skalar for er ikvall! Grattis!

Stek, stekare, stekast!

Vandring pa Koh Tao

Igar kvall var vi riktigt rastlosa i bungalowen. Vi orkade inte ga ut och festa, sa vi hade inget att gora. Till slut gick Niclas och Rickard ner till havet och tog ett nattdopp. Det var harligt, vattnet ar riktigt skont.



Imorse sov vi valdigt lange. Till ungefar halv 1. Eftersom det var daligt vader fick vi inget daligt samvete. Sen gick vi upp och kakade frukost. Efter det bestamde vi oss for att vandra omkring pa on lite. Rickard orkade inte dels pga att han hade ont i fotterna. Men vi andra tre vandrade soderut. Efter mer an 1 timmas vandring over kullar och pa krokiga grusvagar hittade vi till slut en vacker och avlagsen strand. Dar svalkade vi av oss och njot av den fina naturen en stund.



Efter det orkade vi inte ga samma vag tillbaka sa vi hoppade pa ett flak pa en bil som skjutsade oss till vara hemtrakter igen. Pa vagen tillbaka till vart enkla boende hittade vi nagra billiga snorkelset, och vi slog till direkt. Tobbe och Niclas stack ner till havet och borjade snorkla. Det var riktigt haftigt. Bara 150 meter ut fran stranden kom det rev och massa fiskar i olika farger. Allt fran svart-vit-randiga till oranga och lysande grona. Vi forsokte simma efter ett enormt fiskstim men tyvarr var fiskarna lite snabbare an 2 nyfikna manniskor utan simfotter.
Lite senare stack vi ut och at pa en resturang med havsutsikt. Det var vackert att sitta dar och ata nar solen gick ner. Maten var ocksa riktigt god. Nu ska vi snart tillbaka till bungalowen och dricka lite Chang, far se vad kvallen har att erbjuda.


Bamboo

Igar var en mycket trevlig och handelserik kvall. Det borjade med att Mark bestamde sig for att tatuera sig. Eftersom vi ar pa en sol/bad-o sa vill vi inte behova avsta fran just det. Men da finns det en losning. Det kallas bambu-tatueringar. Nar man gor denna sorts tatuering kan man i princip direkt efterat hoppa i plurret och steka i solen utan att tatueringen forstors.
Vi gick in till en bambutatueringsstudio och Mark borjade snacka med thailandarna om designen pa hans blivande tatuering. Under tiden bytte Niclas ut sin piercing fran silverkulor till svarta pilspetsar typ. Efter ett tag var designen och placeringen av Marks tatuering klar, och vi skulle komma tillbaka 22.00 for att paborja tatueringen.
Eftersom det var mer an tre timmar kvar till det var dags sa satte vi oss ner i en resturang. Dar bade at och drack vi. Det var riktigt mysigt, man satt ner pa dynor och bordet var typ 40 cm ovanfor marken.

Nar klockan slog 22.00 begav vi oss till studion. Men da satt det 3 harda finnar och tatuerade sig. For att fordriva tiden satte vi oss pa internetcafe och aven Niclas borjade kolla efter design pa en tatuering han tankt pa ett tag. Efter nagon timmes umgange med finnar, thailandare och tyskar sa var det dags for Mark att lagga sig pa britsen. Och ytterliggare nagon timme senare la sig Niclas ner under nalen. Det var annorlunda att bambutatuera sig. Det var ingen maskin utan typ en lang sticka som thailandarna satt och stack en med. Det kan man kalla precision. Det gjorde riktigt ont i borjan och huden domnade aldrig av utan man fick helt enkelt vanja sig.

Vi blev iaf bada riktigt nojda med resultaten.



Efterat gick vi och festade en del nere vid stranden. Det var sjukt mycket folk pa en ganska liten bar. Det var nice. Vi traffade folk fran alla mojliga lander. Bland annat en argentinare som hatade Anders Svensson pga hans frispark i VM 2002. Vi blev alla berusade och efter att ha atit lite fyllemat i form av pannkakor och nudlar somnade alla in sott i sina sangar.



Rickard forsokte tvinga alla att bada. Han havdade att vi var tvungna for vi var i Thailand...


Koh Tao

Om ni har last tobbekvarnen.blogg.se vet ni hur vi var pavag till Koh Tao. Vi vantade ytterliggare ett tag innan taxin kom och hamtade upp oss. Den korde helt galet pa morka, krokiga vagar anda tills den kom fram till piren dar var nattfarja stod. Den var redan fullpackad med en massa olika saker. Allt fran kolhuvuden till skyltar och mopeder. Vi fick samma kansla som i Nong Khai, namnligen att vi ar flyktingar som blir smugglade. Vi sov i vaningssangar av stal tillsammans med diverse annat folk, mestadels thailandare. Man kan inte direkt kalla det for bamseklubben.



Den avgick alltsa 23.00 och kom fram ca 5.30 till paradison Koh Tao. Direkt nar vi klev av baten hoppade som vanligt flera thailandare pa oss och ville att vi skulle aka med just deras taxi. Vi valde ut en av dem och hoppade pa hans pickup. Med den korde han oss till en 7Eleven dar vi fick hoppa av. Han pekade ner mot en mork grand och sa at oss att ga ner dar. Lite skraja gick vi ner for gatan och upptackte att vi var vid stranden. Nu skulle vi hitta en bungalow att bo i. Men det visade sig att alla receptioner oppnade 07.00, och klockan var nu 06.00. Solen var pavag upp, men det var fortfarande morkt. Vi satte oss ner vid strandkanten och vantade.
Lite efter 07.00 fick vi en bungalow ca 50 meter fran stranden. Den var inte i lyxigaste klass men den dog. Den hade sovplats for alla 4, en kall dusch och 2 flaktar. Idag hangde vi pa stranden hela dagen, det var underbart, trots att stranden inte var jattestor. Imorgon ska vi upptacka mer av on. Vi hoppas pa att snorkla och upptacka mer vackra platser.



 

Vattnet ar sjukt turkost och genomskinligt. Palmerna vajar lite pa stranden. Olen ar kall. Vi alskar livet.

Pavag till Koh Tao

Ingenting funkar sarskilt bra just nu pa den har otroligt nya, snabba och fina datorn. Sa istallet for att skriva ett stort inlagg skickar vi er vidare till http://tobbekvarnen.blogg.se.

Det Finns 2 Universum(ar)

Om du inte forstatt det en sa ar det 2 bloggar vi skriver pa nu under thailandsvistelsen, Sa pallra dig in pa www.tobbekvarnen.blogg.se for att vi alla ska bli nojda och glada!

Long Live Blogg.se!

En Stor Kvinna

Imorgon ar det den 21 Januari och da fyller en liten jenta ar. Hon heter Andrea och ar Rickards Lillasyster. Grattis pa 12 ars dagen fran Boysen i ThaiLAND.

-Rickard: Du ar sa stor att det snart ar dags att jag tar med dig pa din forsta krogrunda!
-Mark, Niclas och Tobbe: Du blir bara sotare for varje ar som gar. Martina har fatt lite Competition.

Grattis!




Nej, det ar inte Jennifer Lopez. Det ar Lisa Andrea Aquilonius, 12.


Hua Hin

Var sista kvall i Kanchanaburi blev en trevlig diskussions och drickar kvall, vi levde lyxlivet och bestallde in drinkar, Singha och Chang. Man kan saga att vi bidrog en hel del till att inte resturangagaren skulle ta sjalvmord senare pga for liten inkomst. Kvallen kostade oss 2000 Baht och det var inklusive dricks. Det ar inte mycket med tanke pa mangden mat och alkohol vi bestallde in. Pa vagen hem skulle vi in och kopa lite ol som vi tankte dricka nere vid floden utanfor vart rum men de dumma thailandarna vagrade salja nagot till oss och hanvisade till en skylt som det stod att de inte far salja alkohol mellan vissa tider. Det var tydligen en viss tid for oss for de vagrade oppna dorren till olen, inte ens nar Tobbe forsokte overtala dem att vi skulle ha en myspys middag med tanda ljus.
Vi kopte vatten istallet och vandrade hemat. Efter nagra meter blev vi intet ont anande attackerade av flera ondskefulla Rabies smittade hundar. Vi klarade oss hem och somnade som 4 feta stockar.






Glada och rika, forbannade pa 7 eleven, Jagade av Rabies Hundar.



Riktigt Ful Thailandare och Posande Mark, Hon ville att vi skulle ta en drink pa deras Bar. - Hell Nooo!

Dagen efter var det utcheckning klockan 12 och var goda taxichauffor var dar och hamtade oss pa pricken. Lite synd bara att han tog den minsta tuk tuken com fanns och den hade motor som en grashoppa, alltsa svag som fan. Vi klarade nastan uppforsbacken fran hotellet men med 3 meter kvar dog den och Niclas och Rickard blev tvungna att hoppa av och trycka upp moppen.



Lyckligtvis var det har inte taxin som tog oss till Hua Hin.

Vi at mat hos Poo innan vi tog taxi till Hua Hin som ligger 30 mil ifran Kanchanaburi for 2 800 Baht, det blev en stor minibuss. Resan var bekvam och gick hur bra som helst och var chauffor tog oss till ett bra Guest House med ett rum stort som en lagenhet. Vi har fyra mjuka sangar och vi njuter av livet pa rummet. Idag har vi varit nere vid stranden helt ensamma, det har inte varit mycket folk om man sager sa, men vi ar inte sakra pa att vi ligger vid ratt strand, enligt kartan ar Hua Hin beach pa andra sidan en stor brygga. Vi ska undersoka laget och forhoppningsvis besoka den riktiga stranden imorgon.



Massage here we come!


Den stora dagen

Vi vaknade upp kl 07.00, pigga och exalterade infor dagen som skulle komma. Kl 08.00 stog vi utanfor vara rum pa det icke-oskyldiga motellet och vantade pa taxin. Den kom lite forsenat och ur hoppade Poo, varan svenska kontakt har i Kanchanaburi. Hon sa direkt att vi skulle packa ihop vara vaskor och checka ut. 10 minuter senare satt vi alla pa flaket pa en taxi-bil med varan packning och akte ivag. Luften var kall och vi fros nastan hacken av oss. Solen hade namnligen knappt gatt upp.

Efter ca 30 minuters huttrande kom vi fram till ett valdigt lantigt stalle, dar det visade sig vara enorma elefanter och massa thailandska bybor som red pa dem. Genast blev luften varmare och humoren gladare, speciellt nar vi sag hur enorma elefanternas avforingshogar var.

Medan var personliga taxichaffor vantade pa oss fick vi rida pa elefanter i ca 40 minuter. Vi red over berg, genom dalar och i floder. Det ar sjukt starka djur dessa elefanter.



Efter denna otroligt haftiga upplevelse korde taxin oss vidare till Erawan Waterfalls. Det skulle vara underbart och alla hade forestallt sig ett enormt vattenfall med massa klippor att hoppa ner fran. Aven om det inte riktigt var sa blev vi nojda. Det var 12 "steps", men vi orkade bara ga/klattra 7 st. Det var jattefin regnskog, massa rinnande vatten och apor. En apa attackerade Rickards tatuering. Vi sprang.
Nar vi var uppe pa sjunde stannade vi dar ett tag och badade i det otroligt klara, turkosa vattnet. Det var dock fiskar som bet i vara fotter, men det gjorde inget for vi var i extas.




Efter att ha vandrat upp och ner x antal km i nationalparken sa kom vi till parkeringen igen dar chafforen vantade. Han rekommenderade ett matstalle och dar at vi mat. Efter det var vi sa trotta och slitna att vi satt och smasomnade hela vagen till tigertemplet. Val dar kopte vi intrade och gick in. Det forsta vi sag var massa radjur och vildsvin. Efter det styrde vi stegen mot Tiger Canyon. Dar stod en massa turister pa ko utanfor en avsparrning och vantade pa att fa klappa tiger.
En och en fick man ga in och man blev hela tiden halld i handen av en som jobbade dar. Hon tog bilder nar man satt ner och klappade olika tigrar. Tigrarna for ovrigt lag som doda pa marken och stenarna. Vissa rorde pa sig ibland och vi sag till och med en som stod upp, fast den var fastkedjad. Vi misstankte da starkt att tigrarna blev drogade. Arrangorerna nekade starkt och havdade att de bara var trotta och tranade. "Okej"
Det var trots allt coolt att klappa tigrarna. Det ar enorma katter det dar.



Efter tigertemplet var det bara en station kvar med var personliga taxichaffor som for ovrigt hade en cool mustasch. Den sista stationen var en jarnvagsbro som japanerna tvingade brittiska krigsfangar att bygga under andra varldskriget.



Efter det korde taxichaffisen oss till vart nya boende, vilket ar 2 rum som ligger och flyter pa floden man ser ovan. Det ar lyhort och tunna vaggar, men mycket vackert. Har ar en sista bild, hoppas ni ar nojda. Ar det nagon som klagar pa bildbrist vet vi inte riktigt vad vi gor. Men det slutar inte gott.



Utsikten fran vara rum.

Kanchanaburi

Vi vaknade som sagt bara nagra timmar efter att vi somnat pa hotellet och steg upp for att fa en titt pa stan och fundera ut over hur vi skulle hitta till Tigertemplet. Vi gick langs huvudvagen och stannade till pa nagra stallen for att ata billig thai mat och dricka lite kallt kaffe. Tillslut kom vi fram till en stor kyrkogard dar det visade sig att valdigt manga Britter, Australiensare och Hollandare lag begravda. Det var en mycket historia om den har staden som vi inte haft den blekaste aning om, och nu var det dags att utforska den.

Vi tog oss till Death Railway Museum som lag precis bredvid kyrkogarden for att fa lite input om vad fan alla manniskor hade dott av. Museumet var fullspackat med all den informationen man kunde tanka sig vilja ha av handelsen och lite till.

Sammanfattning:

Japanerna fick for sig att under andra varldskriget bygga en 40 mil jarnvag mellan Kanchanaburi och Burma, och vad var da den basta arbetskraften? Jo tillfangatagna krigsfangar och civila thailandare. De tvingades arbeta under extrema forhallanden och det dog en javla massa. varje brada pa jarnvagen star for en dod manniska.



Hursomhelst var det en spannande och rorande historia som satte sina spar. Vi hade absolut ingen aning om vad som hade hant i de har trakterna.

Efter museum visiten var det dags att ata mat. Vi hade spanat in lite pasta pa hornet av gatan men drog vidare for att ta ut pengar. Da traffade vi en Thailandsk kvinna som kunde 5 sprak flytande och av ett av dem var sjalvklart svenska.
Dagen efter blev fullbokad med Elefantridning, Vattenfalls badning och Tigertempel med egen taxi chauffor.

Hon berattade for oss att det hotellet vi bodde pa var ett sant dasigt hotell som killar tog in pa for att ha roligt med kvinnor i nagra timmar. Vi lag och var vettskramda hela natten eftersom vi hade missuppfattat vad hon sa och trodde att hotell managern skulle slappa in 3 thai kvinnor till oss och krava betalning. 


Laos - Kanchanaburi

Det var en trevlig resa hem fran Laos. Stor buss, VIP buss, ungefar 40 meter mellan varje sate. satet var som en sang. Men, det var kallt som in i norden. Airconditionen var pa fullgang hela hela resan ner och 2 stora mysiga filtar rackte inte riktigt till for att tillfredstalla oss. Det serverades god mat och lite att dricka. Det som var trakigt var att vi fick Kinesisk aprikos juice som smakade rent utav helvete. Det samma gallde soyamjolken som vi ocksa fick. Hellre sveper vi ett glas med vodka an den soyamjolken igen.

Den har resan var lite kortare eftersom det var en direkt buss, det tog ca 8 timmar och vi var framme klockan 04.00 vid Bangkoks buss. Precis som uppe i Nong Kai sprang massvis av tuk tuk och taxi forare fram till oss och ville att vi skulle ta just deras taxi. Vi funderade pa att direkt byta buss till Kanchanaburi 14 mil ifran Bangkok. Tillslut overvagde vi att det faktiskt hade varit gott att ta taxi dit, och sa blev det. Vi prutade ner taxichaufforen till 1 600 Baht istallet for 2000.

Vi kom fram till Kanchanaburi endast i vetskapen om att vi skulle besoka Tigertemplet. Vi tog in pa nast forsta basta hotell och sov igen nagra timmar.

Rummet hade AC som inte gick att stanga av. Det var kallt hela natten.


Overblick


Rod resvag. Bangkok - Nong Khai - Laos
Lila resvag gjordes igar. Laos - Nong Khai - Bangkok - Kanchanaburi.

Bilder snart.

Laos?

Vi är i Laos. Vi har genomlidigt en 10 timmars bussresa. Vi har blivit grundlurade av dumma Thailändare. Vi har frusit som idioter. Vi har forsokt tolka Thailändska. Inte mycket har gatt var väg det senaste dygnet.

Allting borjade den 13/1 da vi vaknade pa Khaosa Inn i Bangkok klockan 11.00 med liten baksmalla fran dagen innan. Vi tagade ut ur hotellet med forhoppningar om att vi skulle till Tigertemplet som ligger ungefär 2 - 3 timmar ifran Bangkok. Men inte det, Gud hade andra tankar om vart vi skulle tillbringa natten. Sa vi borjade dagen med att satta oss i en taxi till Svenska Ambassaden for att fixa med visum sa vi skulle kunna stanna vara 2 - 3 manader i det Thailändska kungadomet. Vi sitter i taxin i dryga 50 min och kommer endast 7 km, det var jobbigt, sedan springa upp till Ambassaden som ligger pa 20 vaningen. Vi sitter och väntar utanfor dorrarna och funderar pa vad vi ska gora eftersom ambassaden är stängd. Plotsligt oppnar en thailändare dorrarna och gar in, det var alltsa oppet hela tiden. Nu far vi informationen att det inte gar att fixa visum dar utan vi maste alltsa lämna landet. Kvinnan bakom disken kommer pa den brillianta iden att ta en buss till Laos och ga in pa thai ambassaden dar och fixa visum i thailand.

Fyra idioter star och nickar.


Vi far vidare till en busstation, vilket vi tror ska bli lätt, ta en buss liksom vad är problemet? När vi kommer dit inser vi att alla avgangar star med thailändska bokstäver. - Fan, lätt som en plätt, vi fragar nagon bara. Ingen Thailändare pa hela bussterminalen kan mer engelska än, typ nicka och le. Efter en bra stund far vi en biljett till Nong Khai, en gränsstad till Laos och den ligger precis bredvid Mehkong River. Vi kopte en VIP biljett och den kostade 450 Baht istället for 350 Baht. Skillnaden är att bussen har toalett, storre benutrymme och man far vatten, kakor osv. Tillslut har vi kommit pa bussen och vi blir positivt overraskade och gillar läget skarpt. Lyxfotoljer med innbyggd massage! Vi gillar läget till klockan halv 4 pa natten da busshelvetet gar sonder och vi blir fast i nan laskig stad i nästan 2 timmar. Dessutom är det svinkallt. Thailändarna gjorde tillochmed upp en eld utanfor bussen. Nu har vi lärt oss att norra Thailand är kallt och inget semestermal for solbadare. Tillslut kom en ny buss och plockade upp oss sa vi kunde anlända till var destination, de daliga nyheterna var att den bussen var redan full och vi fyra fick sitta i trappen. From Hero to Zero. Det gjorde ont i rumpan.



Vi trodde vid detta skedet i resan att det tuffa skulle vara over. Men icke. Direkt när vi kom fram till Nong Khai sa blev vi overrosta av galna Tuk Tuk forare som ville ta oss till gränsen, vilket vi inte ville utan bara ta en buss. Tydligen hade de korrupta svinen en deal som sa att västerlänningar inte kan ta bussen utan ska slussas till ett visum ställe och betala en massa Baht for Laos "Visum.". Efter mycket om och men begav vi oss, tillsammans med flera andra turister, till gransen. Med pirr i magen fick vi sedan sta och vanta, fylla i papper och betala med amerikanska dollar till de olika stationerna. Det tog ett javla tag. Nar vi antligen var over pa Laos mark korde var chaffis oss till den Thailändska ambassaden dar vi aterigen fick vanta.



Nu har vi lamnat in vara pass och de papper som vi fick pa det skumma stallet i Nong Khai till ambassaden i Vientiane, och man kan saga att vi hoppas pa det basta. Tobbe och Niclas har gjort sitt storsta uttag pa en bankomat nagonsin, 1.750.000 KIP. Darefter har dem vaxlat dessa till Thailändska Baht och det tog sin tid. Pa vagen till bankomaten sag vi en odla som lag pa marken. Skitläskigt. Nu har alla atit hamburgare och vi har kopt en natt pa ett valdigt acceptabelt hotell inte sa langt ifran ambassaden som vi ska besoka imorgon for att hamta tillbaka vara pass som forhoppningsvis ar beviljade ett turistvisum. Det här har varit ett äventyr utan dess like. Vi vet inte om vi ska skratta eller grata. Mark valde att sova.



Vi ar jakligt radda for malaria, och vi forstar inte hur man kan valja att skolja sig dar bak nar man har gjort nummer tva. Vissa toaletter har har inte toapapper.


Marked 4 Life... igen.

Igar tankte Mark, Niclas och Tobbe besoka Lumpini Stadium for att se lite hederlig Kickboxning, men inte det inte, Tuk Tuk foraren tog de tre stackars valparna till en annan stadium, ingen aning om vad den kallas men den var helt enkelt inte Thailands National Arena. Vi blev tvingade att betala 1 000 Baht for att fa sitta bakom ett staket och kolla pa 40 - 50 kilos sma asiater springa runt och sparka varandra i brosten. Det kandes som om vi hade sett ungefar allting efter 4 matcher och vi borjade bege oss hem till Khoa San Road. Dar slangde vi i oss supergoda majskolvar.



Vi hade lamnat Rickard pa ett tatueringsstalle och han satt nu hemma pa hotellrummet och vantade fint pa oss. Han hade gjort en tatuering pa armen och tatuerat over sin japan tatuering vid ankeln. Rickard ar ganska impulsiv.
Vi var vid tatuering stallet innan vi forsvann till fejk Lumpini Stadium sa vi han fota borjan pa tatueringen och asiaten som tatuerade honom. Det var samma samma kille som gjorde hans forsta 2 tatueringar for 2 ar sedan.



Rickard ar nojd, da ar vi nojda. Livet leker.

Imorgon bar det nog av mot Tigertemplet och mot sol och bad.


Storstadsfeber

Bangkok ar stort och trangt, smutsigt och luktar illa. Men vi gillar det. De senaste dagarna har vi bott pa ett hotell som hette Tong Poon Hotel som lag nara MBK, vilket forklarar varfor vi varit dar extremt mycket. Nu har vi flyttat narmare city och bor pa ett halv sjaskigt hotell mitt pa Khao san Road (Stavas), och vi har badat i en liten pool pa taket. Igar skulle vi ga pa bio och se Australia men den gick inte forran klockan 22.00 och da ligger vi redan och sussar kudden. Istallet tittade vi pa Yes Man med Jim Carrey. Filmen var riktigt bra och kan rekomenderas, men det laskigaste var att innan bion startade sa visade thai folket en propaganda film om hur bra kungen var och hur val han behandlade alla. Alla i bio salongen var tvungna att sta upp, Vi stod som 4 blixtstilla statyer och hoppades att vi inte skulle raka skratta for de hade nog banne mig hangt oss pa stallet da. Bio och snacks kostade bara 45 kr. Idag at vi nagon thaiblandning med kyckling och nudlar, det var supergott och kostade bara 40 Baht, We like. Ikvall ska vi ga pa Muay Thai och titta pa riktig fighting mellan testosteroniga asiater.



Prova klader som vi sjalvklart inte kopte. Det narmsta vi kom riktigt godis.



Det var en ganska fin utsikt over Bangkok, Lite svart att se vart staden slutar bara, Mycket smog.



Stackars Tobias har fatt utsta manga harda ord for sin vithet. Men for guds skull, titta sjalva, han ar ju lika vit som det isberget Titanic krockade med!



Enligt Niclas nya troja stodjer vi nu Barack Obama.

To Be Continued...

Vi är fyra!

Efter att ha vilat upp oss på det första hotellet och väntat på Tobey så åkte vi igår morse återigen till flygplatsen. Tobbes flyg skulle komma 06.55 men vi såg på tavlan att det var lite försenat.
Så vi satte oss och väntade (vilket vi aldrig gjort förut, nej nej) som tre luffare vid vad vi trodde var Tobbes utgång. Eftersom hans sista mellanlandning var i Abu Dahbi (stavning?) väntade vi alla oss att först få se massa håriga araber med turban och mitt bland alla lilla söta Tobey. Men icke. Vi väntade och väntade. Det kom ut araber men ingen lost svenne med orolig uppsyn. Då började vi misstänka starkt att muslimerna i Saudi Arabien hade lyckats tillfångata Tobias, tvingat han till Mekka och konverterat han till muslim.



När vi hade gett upp hoppet står han plötsligt framför oss. En sliten, trött och blek Tobias med Hammarbytröja, röda ögon och ryggsäck. Vi hade väntat vid fel ställe. Efter att ha kramats och gråtit lite glädjetårar gick vi ut och skulle få tag på en taxi in till centrala Bangkok.



Det märktes direkt att Tobbe var på g. Han vägrade betala overprice för taxin och började direkt pruta. Han ville till och med ta bussen, eftersom 150 baht (typ 35kr) var dyrt för 45 minuter taxi. Men det slutade iaf med att vi tog en taxi. Det tog tid, luktade avgaser och var trångt. Men till slut kom vi fram till Khao San Road. Där blev vi attackerade av galna thailändare som ville sälja allt möjligt. Vi letade boende men hittade inget bra. Till slut lät vi några efterhängsna thailändare köra oss med tuk-tuk till ett informations/turistcenter.



Där satt vi länge och pratade med en trevlig kvinna. Efter det hade vi lite mer kött på benen och tre nätter på ett hotell nära MBK, det enorma köpcentret som vi just nu sitter inne i.



När vi hade låtit Tobias duscha på hotellrummet gick vi direkt hit till MBK och vandrade omkring några timmar. Vi hann med ungefär 1,5 våningar. Det är sinnesjukt stort. Det finns resturanger, alla möjliga sorters affärer och hundratals marknadsstånd.



Vi fick som alltid när man går i affärer för länge den typiskt manliga huvud- och knävärken. Så vi begav oss hemåt. Vid denna tidpunkten var Tobbe som en zombie. Detta på grund av sömnbrist och kanske lite jetlag. När vi gick hem till hotellet begav sig Tobbe nästan genast till ett av våra dubbelrum och somnade.



Vi andra tre stack ner till Seven Eleven och köpte Singah och snacks. Resten av kvällen drack vi öl och pratade gamla minnen. Sen blev alla degiga och somnade.
Efter att Tobbe har sovit ca 16 timmat och vi andra ungefär 10 så är vi återigen pigga och glada. Imorse drack vi yoghurt-smoothies typ. Idag ska vi utforska mer av MBK, sen ska vi nog ut och festa ikväll.



Bangkok - The city of Life





Gå även in på Tobbes blogg - klicka här.

Final Destination

Thailandarnas tangentbord ar tydligen miffade sA vi mAste fortsatta skriva pA det har jobbiga sattet. Vi beklagar det. Nu ar bilen iaf inlamnad och Australien ett minne blott. Efter var langa, jobbiga, trevliga, aventyrliga, harliga resa sa slutade tripmataren pA etttusenetthundrasjuttioatta Mil. en gang till, 1 178 mil. Det ar sjukt. det ar ungefar en fjardedel av jordens omkrets. Mamma Mia!



Den 5:e lamnade vi in  var trogna springare Josh tillbaka till Travellers Auto Barn i Brisbane och fortsatte med tAg till Guldkusten och slutstationen Robina dar vi bytte till buss sista biten mot Coolangatta Airport. Framme vid flygplatsen var det mat som gallde. Och varfor inte en stor Subway macka.



Efter att vi tillfredsstallt vara magar gick vi och kollade laget vid flygplatsen for att sedan bege oss mot en fin liten grasplatt dar vi skulle tillbringa natten.



Vi han ligga och dega med vara vaskor i ungefar 2 timmar innan en vakt tvingade oss att byta plats, vi flydde mot personal parkeringen och lade oss precis bredvid en biltvatt.



Natten var laaang. Mark somnade som ett litet spadbarn vid 23.00. Rickard och Niclas somnade nagra timmar senare. Klockan 03.00 vaknade de hemlosa svenska ungdomarna och stallde sig upp for att bara sta i ca 1 timme innan flygplatsen oppnade igen. Dessutom hade vi kant insekter pA oss hela natten och fyfan, det var Jobbigt. Det var ganska kallt ocksa, ca 20 grader. En stor kackerlacka hade dessutom flyttat in i Niclas handbaggage. Den kackerlackan dog en smartsam dod.

Nar vi val kommit in i flygplatsen och fick tillgang till riktiga stolar gick tiden faktiskt forvanansvart snabbt och ratt som det var satt vi pa planet till Kuala Lumpur i Malaysia.



SA fort vi satte oss kande vi trottheten komma och vi sov i ca 4 timmar av resan pa planet och ratt som det var skulle vi av och vanta pa vart andra plan till Bangkok.
Men ack. Forsenat med ca 2 timmar gav oss 7 timmar alltsom allt i Kuala Lumpur, Inte sa kul. Dock fick vi bevittna en galen tant som krockade med sin stora bil pA parkeringen, en riktigt stor small. Hon korde tillochmed ner en flaggstang.



Finally var vi pa planet till Bangkok och det var bara 1 timmas flygning vilket var riktigt harligt. Vi var sa pass trotta att jag tror vi somnade flera ganger under den flygningen an under den forsta. Nar vi kom fram till Bangkok var det hotell som gallde, det var lange sen vi kant oss sa trotta som nar vi hade gatt av planet. SA vi gick fram till en hotell informations desk och fragade efter hotell nara flygplatsen sa vi kan mota upp Tobie imorgon vid flygplatsen klockan 06.55.

Hotellet ar sjukligt lyxigt for oss som inte haft tillgang till dush, toalett eller utrymme pA 51 dagar. Vi har liksom en toalett som alltid finns dar. den finns liksom ALLTID! Det gar inte att forklara kanslan. Men vi ar riktigt glada och exalterade infor Thailands vistelsen.



Nu sitter stackars tobbe och flyger genom udda lander, men snart ar du hos oss och ska tillbringa nAgra coola manader i solparadiset.

Auf Wiedersehen!


kuala lumpur, flyget snart till bkk. försenat 2h :)

wooooo. Om 2 h är vi i bok. Alla mår finfint. Inget dödsstraff eller fängelse för smuggling. Uppdaterar mer imorn typ. Hälsningar från malaysia

Sydney - Byron Bay - Surfers Paradise

Den 2:a Januari på eftermiddagen bar det av norrut mot Byron Bay, vi tillbringade kvällen på en camping med el så vi kunde ladda våra elektronik prylar. Körde och hämtade pizza och mådde riktigt bra. Sedan klämde vi i oss 5 öl var och vandrade 2 km in mot Byron Bay för att se vad som var på gång. När vi kom in insåg vi att det var mycket folk på uteställen men inte så mycket folk där vi var. skumt. Vi hade ingen ork att gå in på en nattklubb så vi satte oss vid ett fint bord. Det dröjde inte länge innan en kille kom och frågade oss om vi hade någon Marijuana. när vi sa nej så satte han sig och började prata med oss. Han var trevlig och rolig och hög. Vår gemensamma slutsats av killen var när vi lämnat honom att: Han kom för att köpa Weed men det slutade med att han ville att vi skulle köpa Ecstasy av honom. Riktigt skum människa. Vi hade inte den roligaste festkvällen i våra liv precis.



Dessutom städade vi bilen som om vi hade fått betalt för det.



Nu är Josh ganska ren och fräsch. Idag ska vi tvätta han och göra rent det sista. Inatt blir sista natten i Josh, lite sentimentalt men riktigt skönt.
Någon som misstolkar texten ovanför?

Adios.

Sydney 2009

Den 31 December vaknade vi klockan 9.00 för att duscha och göra oss fina inför det nya året för att bara någon timme senare dra in mot Botanic Garden och Mrs. Macquaries Point, vi förväntade oss lite kö och mycket fest.
Efter att ha hoppat av tåget vid Martins Place så började vi vandra mot ingången till parken och efter några min var vi framme. Vad såg vi? Jo, dryga kilometern i kö! Kön ringlade sig i helt osammanhängande kurvor och gick upp och ner i en stor park, det var helt enkelt obeskrivligt. Det var en riktigt konstig känsla att ställa sig sist, lite ångest hade man, men eftersom vi verkligen ville in så var det bara att ställa sig och gilla läget. Så klockan var alltså 11.53 när vi ställde oss i kön och efter 4 tim och 31 min var vi innanför grindarna och kunde andas ut.



Vi fortsatte i god takt mot folkmassorna ute på udden och letade upp en plats att dumpa våra handdukar och vad vi nu använde som sitt underlag, satte oss ner och började känna pirret inför vad som nalkades. Vi skulle sitta där och vänta i drygt 7,5 timmar så vi ville ju ha en god plats men det hade vi ju självklart inte, ett par äckliga feta träd stod ivägen och en jobbig lampa hängde ovanför och surrade. Eftersom att man inte var tillåten att ta med alkohol in i parken så bestämde vi oss för att inte snåla utan köpa allt där. Ack vilken besvikelse. Vi tog oss upp genom vimlet och skulle beställa öl och frågade självklart efter den starkaste ölen de hade, I handen får vi en 3,5...

All luft gick ur oss. Vi är inga alkisar men man vill ju fan ta ett par goda öl på nyår, Shame on you Sydney! Så vi satte oss ner och klockan tickade snabbare mot midnatt. Nu var klockan 21. 00 och det var dags för barnens fyrverkeri och ett försmak på vad som komma skulle.
 


Klockan 22.00 fick Mark ett ryck och gick iväg för att hitta en lösning till vårt stora problem. Tillbaka kom han med den finaste vinflaska världen skådat. Rickard och Niclas var ivriga att springa iväg för att göra samma kap.

Så satt vi mellan klockan 22.00 och 23.30 och diskuterade sammhällspolitik med ett gott gäng trevliga flickor från Australien och det verkade som att det skulle bli ett riktigt bra nyår trots allt, alla var glada och goda och det var en toppenstämning hos alla närvarande, vilket var ungefär 20 000 pers, som parken hade som gräns att ta in.
Vi försökte lura flickorna att det vandrade Isbjörnar på vägarna i Sverige och att man förfryser tårna om man vistas utomhus för länge. Sedan skulle vi lära dem ölspelet med vin och det var där saker och ting började spåra ur.
Mark köper en ny vin flaska klockan 23.15.



23.45: alla blir överrumplade av att klockan har gått så snabbt och vi springer upp till folkmassan på kullen för att se Operan och Harbour Bridge bättre.

2OO9!



Det utan tvekan grymmaste och häftigaste fyrverkeri vi någonsin bevittnat.

Efter ca 10 min crazy firework action var det dags att dra vidare in mot stan, Dock drog Mark åt ett annat håll och somnade på en liten gräsplätt. Efter det har vi ett vackert bildspel hela vägen hem till campingen som inga ord kan beskriva.

De bilderna är censurerade och kan bara ses på beställning och en betalning på 300 Kr.

Grymt J*VLA NEW YEAAR!

Ps. En teaser: 

Före & Efter bilder

2008 - 2009