Daligt vader? Ingen sol?

For 5 minuter sedan bestamde vi oss for att kolla upp framtida vaderprognoser, eftersom det ar skitvader just nu. Det skulle vi inte gjort. I fem dagar framat ska det inte gora annat an att vara molnigt och regna. Vi kommer ju bli vita innan Sverige? Inget mer stek? Ingen mer gassande sol? Livet ar over?

Vi forsoker dock ta det med en nypa salt. Vaderprognoser har haft fel forr.


Patong

Imorse lamnade vi Phi Phi efter att ha tillbringat 12 dagar och 11 natter dar. Det var lite konstig kansla, men alla var overens om att det var dags att ge sig ut pa nya aventyr. Vi akte till Phuket med en bat som gick 09.00 imorse och kom fram ca 10.30. Solen var i moln men vi hade hopp om battre tider lite senare.
Det forsta vi gjorde var att leta upp ett boende. Kanske bestamde vi oss lite for snabbt, for senare markte vi att det fanns ett mycket battre boende for samma pris. Det ska vi byta till imorgon. Efter vi hade lamnat vaskorna pa rummet gick vi i rask takt ner till stranden for att steka. Men forst at vi lite billig mat pa ett thaihak. 50 baht for en maltid och en lask. Inte daligt. Nar vi kom ner till stranden var det lite tunna moln. Alla var lite degiga, det var skont och vi holl alla precis pa att somna pa stranden nar vi kande vattendroppar traffa vara bruna, heta, svettiga kroppar. Vi tittade upp mot himmeln och skadade regnmoln. Snabbt som ogat var vi uppe pa fotter och packade ihop vara saker. Forbannade och besvikna begav vi oss hemat mot det trashiga boendet. En stekdag at helvete.





For ovrigt ska vi kanske checka laget ikvall pa ett utestalle som en snubbe rekommenderade till oss. Nu ar vi iallafall framme i Phuket, men om det inte blir battre vader vet vi inte riktigt vad vi ska gora. Vi suktar efter sol.

Extreme Muay Thai

Vi antog att Phi Phi Don skulle vara redo for nagonting extremt crazy. Det var dom. Eller Iaf de flesta. Sa har sag var forfest ut.



Vi Borjade med den grymmaste krigsmalning Varlden skadat. Ever!




Rickard spetsade Bucketen och Pojkarna njot annu mer.




Mark visar upp en stolt karta over Thailand och de platser vi besokt.




Rickard sprang alkohol arenden at ganget och lekte hulken medan de andra malade sig. Sedan var det dags att skramma skiten ur Phi Phi med vara galna Svenska danser.




Rickard var dagmamma for natten och alla kom levande hem. En lyckad kvall ma vi saga.


Imorgon drar vi till Phuket och lamnar denna vackra o och fortsatter mot nya aventyr. Onska oss lycka till!

Long Beach

Igar var det vandring som gallde. Vi skulle ta oss till Long beach som lag ungefar 45 minuter fran Centrum, over berg och klippor. Vi hade hort fran andra att det var en jobbig tur och de flesta tar Longtail bat dit. Men inte vi. Vi laddade med en god American Breakfast och slangde vaskorna over ryggen och borjade ga. Det var ganska jobbig trang men lite traning behover vi sa vi gillade det. Tillslut kom vi iaf fram till var destination och da var det dags for stekning, Mark stannade hemma och laddade infor kvallens partaj.




Vi tog inte nagon dyr bat hem utan gick sjalvklart hela vagen tillbaka ocksa. Nar vi kom tillbaka sa var vi hungriga och at pa Papaya. Deras jatteportioner gjorde att vi bokstavligen rullade hem i hopp om att magen inte skullle sprangas. Sedan var det bara att ladda infor kvallen.

Maya Bay / The Beach

Igar horde vi av nagra andra svenskar att det skulle vara CL pa natten. Vi trodde det skulle vara inatt, men det var igar natt. Tur att vi horde det annars hade vi missat matchen igar. Eller var det tur? Vi gick iallafall ut pa kvallen och festade. Nar klockan blev halv 2 stack vi ner till stranden och storbildstvn. En timma senare borjade matchen. Den var ganska trakig och efter forsta halvlek gick vi alla hem och kollade pa rummet. Till slut blev det 0-0 och det var en besvikelse. Matchen jag snackar om ar Inter - Man Utd.

Idag tvingade vi oss upp trots huvudvark/seghet och akte antligen till Maya Bay. Stranden. The Beach. Vi hoppas att ni har sett filmen annars far ni ta och gora det. I filmen finns flera platser dar vi har varit nu, bland annat Khao San Road och Phi Phi Don.

I filmen sag allting sjalvklart mycket vackrare och finare ut, det visste vi innan men vi blev anda lite chockade att det skiljde sa mycket. Aven om det inte sa likt filmen var det i alla fall bland det finaste vi sett. I borjan var det hogvatten och mycket folk, men det blev battre nar folket forsvann och vattnet likasa. Da borjade det likna "The Beach" mer och mer. Det tyckte vi om.


Paddling i Paradiset

Idag var vi uppe med tuppen, nastan, och sprang ner till stranden for att hyra kayak. Vi flangde ut pa havet och letade upp fina strander med knappt nagot folk pa. Vi paddlade forbi enorma bergsvaggar och hittade nagot skumt utblas hal dar vattnet pressades ut. Vi stannade till och snorklade och det var valdigt klart vatten idag igen. Vi gillar det skarpt.





the beach och lite utgang

I gar kollade vi pa filmen the beach med Leonardo Dicaprio som vi alla tycker ar jatte sot. Tobbe och Rickard hade inte sett den vilket vi da var tvungna att gora da  vi ska besoka just den stranden inom nagra dagar, maya beach.
Till filmen dracks det lite vin och ol. Gott. Sedan begav oss till Tiger bar och Rolling Stoned. Rolling Stoned har livemusik. Riktigt nice. Det blev ocksa nastan lite muay thai pa en bar men far bli en annan kvall. Sedan blev det beachen, Apache och Ibiza. Pannkaka och baguette.

Lite bilder. Niclas kamera borjade krangla senare pa natten sa den lades undan for vidare bruk under kvallen.
Sista bilden, i bakgrunden vanster om tobbe: Vem fan ar du?

         

Ciao

Nui Bay

Imorse vaknade vi upp ganska slitna klockan 10 efter 5 timmars somn inatt. Men vi gav oss fan pa att ga upp och det lyckades nastan for alla. Rickard orkade inte hanga med. Lite efter klockan 11 var vi andra tre iallafall nere pa stranden och prutade med en thailandare om tur och retur till en strand som heter Nui Bay. Till slut hade vi gjort en godkand prutning och fatt ner den fran 1200 baht till 900 baht. Da fick vi ca 4,5 timmar pa stranden.

Nar vi kom dit upptackte vi direkt att vattnet var nog det klaraste hittills. Man sag jattebra ner till botten och det var turkost genomskinligt. Nar vi klev av baten och gick upp pa stranden slog det oss hur vackert det var. Sanden var finkornig och alldeles vit. Palmerna stod och vajade mellan stranden och den otroligt grona djungeln ovanfor. Vi slog oss ner och borjade njuta av en av de basta stekdagarna hittills.



Vi filmade och latsades att Tobbe var strandad pa en ode o, vi snorklade, vi djungelvandrade och vi stekte. Det var en nice dag pa stranden.

Monkey Beach

Igar hyrde vi en DVD spelare och tittade pa film hela kvallen. Vi tittade bla pa The curious case of Benjamin Button och myste till det med chips och lask. Idag daremot, klamde vi in en stor fet tur till Monkey Beach som ligger belagen bara nagra minuter ifran den langgrunda skitstranden vi hittils spenderat var dyrbara tid pa. Nar vi kom dit sa var solen i moln och da borjade tobbe leka apa i ett trad. Det har lockade ner over 11 apor ner till vara handukar. Dessa apor har ingen respekt for manniskor och har garanterat aggressions problem. om man stirrade dem for lange i ogonen sa hoppade de mot oss och vaste. Fyfan. Mannen var varst, springer runt med sina enorma pungkulor och tror att de ager stranden bara for att den heter Monkey Beach. Visst, det var underhallande och vi fick nagra roliga filmklipp men efter en stund sa forsokte de sno vara vaskor och vattenflaskor sa vi gav upp och flyttade oss.



Tillslut var det dags for lite efterlangtad snorkling och det var tusen ganger battre sikt an pa Hong island och tilloch med battre sikt an pa Ko Tao. Om man vill snorkla ska man bege sig till Phi Phi oarna for korallreven har ar bland det vackraste vi skadat. Alla farger och allt levande ar riktigt roligt att beskada. Dock aven denna gang hande nagonting crazy och det var att vi blev attackerade av en fisk. Vi misstanker att han ville beskydda sin kvinna och sitt revir, men han har ju hela havet liksom?! Efter att ha snorklat till vi inte hade nogon ork kvar klev vi upp och tittade pa nagra Japaner som kissade i en kokosnot och sedan hallde det over en annan japans fot. Japaner ar laskiga ibland. Vi stekte och forsvann sedan tillbaka till vart kara boende. Det regnade pa vagen hem.


Phi Phi

Nu har vi sovit tva natter pa den underbara on Phi Phi island. Det ar harlig stamning och vi kanner igen oss lite fran Ko Tao, det ar ungefar lika slappt men 7 000 mer turister. Det aker inte runt nagra bilar eller mopeder pa on och det ar valdigt skont (undantaget Polisen). Vart boende ar lite langre ifran centrum och festerna men det ar anda inga avstand vi pratar om. Vi bor typ 15 meter fran Tsunami evacuation route och det gillar vi. Gardagen och dagens solning har varit mycket het. Svetten har runnit och solkramen har flodat. Nu har vi alla bytt ner oss till 12 och 20 i skyddsfaktor och vi ar grymmast i Thailand. Det ar dock lite jobbigt att vattnet vid var strand ar lite skitigt och det ligger olflaskor och skrap lite har och dar. Dessutom maste vi vandra 50 meter ut i langgrunt skallhett vatten for att kunna svalka oss, och det ar inte mycket svalkning. Men jag tror vi overlever. Imorgon har vi planer pa att dra oss ut till en annan strand for att kunna snorkla med alla vackra havsvarelser. Da ska kameran med och det kommer inte bli nadigt med alla bilder. Efter att solens stralar trangt sig langt in i vara kroppar stack vi till stan och at mat och shoppade lite.




Ultimat Stek


Man kan saga att vi har varit lite Bamse idag, det ar namligen sa att pa Papaya slanger de ihop den grymmaste storsta bamseportionen ever.



Igar tog vi aven en partykvall med lite svenskt folk, bland annat, Tobbes Martinas tjejkompisar Bitte och Linn.
Vi startade pa en bar som hette Tiger bar och den var mysig men sag inte mycket ut for varlden, drog oss vidare till en Rock bar som hette Rolling stoned och lyssnade till en Thailandskt live band som sjong covers pa massa goda klassiska latar. Efter att ha tankat lite drog vi ner till ett Beachparty som hette Ibiza. Det var Najs.







Niclas tappade sin piercing pa Tiger Bar.

Lite fest i Ao Nang

En timme eller tva efter hemkomsten fran dagens utflykter satte vi oss och drack lite chang tillsammans med tva svenska damer som vi stott pa nagra ganger da vi bodde pa samma GuestHouse. Vi pratade och drack. Trevligt.
Sedan begav vi oss till en mycket mysig och lite exotisk resturang med Happy Hour pa menyn. Vi bestallde in en massa goda och mindre goda men vackra drinkar. Alla blev med tiden valdigt lulliga och flummiga och "Antligen Gladiatorerna" utloste varsta skrattorgien. Sedan gick vi typ 38.5 meter till ett annat stalle, betydligt luffigare men anda agare av en viss charm dar vi prutade ner 10 baht pa varje chang. Vi kan Thailand nu. Allt kan prutas pa. Allt. Aven pa hur lange staderskorna ska vanta pa att fa stada rummet.
Efter stalle nummer tre begav vi oss ner till en en strandkrog dar vi bestllde in buckets, pratade, diskuterade, lekte "jag har iaf aldrig" och njot av livet.
Nagon gang mellan natt och morgon stapplade vi hemmat for att bara nagra fa timmar senare ta taxi till den bat som idag tog oss till Phi Phi, dar vi ar nu.
I morgon ska det snorklas. Kuligt!


      
  

Ciao

Tiger Temple & Hot Spring

Igar bestamde vi oss for att ta en paus fran strander och oar. Eftersom Rickard har varit i Ao Nang innan och besokt bade Tiger Cave Temple och en Hot Spring bestamde vi oss for att gora precis det. Vi tog ocksa en liten sovmorgon till typ kl 10.00. Det var skont. Efter en stabil frukost vandrade vi ner for gatan i jakt pa en thailandare som kunde kora runt oss hela dagen for en summa pengar. Efter ungefar 5 minuter hade vi en stylad, trimmad Toyota med en stolt thailandare i till varan tjanst. For 2000 baht skulle han kora oss till forst Tiger Cave Temple och sen till Hot Spring.

Efter en stunds bilfard kunde vi skada ett, till synes, litet tempel hogt upp pa ett berg. Nar vi kom fram kollade vi runt lite pa markplan och forberedde oss mentalt infor 1237 trappsteg upp till templet. Efter lite insmorjning av solkram och streching satte vi igang och vandra uppat. I borjan var alla riktigt taggade och vi hade ett lite for hogt tempo for vart eget basta. Efter ca 25 minuters intensivt svettande och kampande var vi uppe pa toppen. Det var latt vart modan. Utsikten var oslagbar och man sag ut over andra berg och staden Krabi. Det var enorma statyer i alla former och farger. Mest guldiga Buddha-statyer.



Efter lite fotande och vilande vagade vi ga nerfor trappan. Det var skoj att mota manniskor pavag upp och se deras pain i ansiktet. En asiatkvinna grat till och med. Det ar en rejal trappa.

Nar vi kommit ner strechade vi rejalt, sen letade vi upp chaffisen och akte vidare mot Hot Spring. Nar vi kom fram dit staplade vi med skakande ben och svettiga kroppar mot den varma kallan. Det var helt sjukt vackert och haftigt hur naturen kan skapa det stallet. Vattnet var mellan 40-42 grader varmt, man kunde sitta i kallan som man sitter i en bubbelpool. Stenarna var formade sa att man kunde hitta riktigt skona sittplatser i vattnet. I borjan var det inte sa mycket folk dar, och det var skont. Men sen kom en hel busslast och da pallade vi inte vara kvar.



Efter lite thaimat korde snubben oss hem mot Ao Nang. Da fick Rickard for sig att han skulle skjuta pa Ao Nang Shooting Range. Sa vi bad thailandaren kora oss dit. Rickard bestamde sig vilken pistol han skulle skjuta med, det blev en Glock 21. Rejalt tryck och noll sakerhet pa stallet. Vem som helst skulle kunna ga in dit, fa ett vapen och go crazy.

En stund senare var han klar och vi akte hem till rummet, slitna med riktigt nojda med dagen!


Utflykt till Hong Island

I lordags gick vi i badd sa tidigt som mojligt for att orka upp till sondagens stora aventyr. Vi hyrde namligen en Thailandare som fick ta oss ut till en grymt vacker o, ungefar 40 min fran Ao Nang. Det ar lite roligt att on ocksa kallas for Fantomens o, tydligen ska nagot fantomen grejs spelats in har. Hong Island har en stor lagun med en enorma bergsvaggar runt om den, det var superduper vackert att puttra langsamt runt den med var longtail bat.

Efter att ha spanat in sevardheterna runt on begav vi oss mot stranden pa andra sidan. Vi bankrade ned oss och smetade in solkramen. Vi solade, badade, snorklade, spelade strand tennis, myste, kollade in stallen pa on dar folk blivit uppsluggade mot bergsvaggar, laste lite om tsunamin pa skyltar har och var, tittade pa nagra av alla dem pajade batar som ocksa dem sluggrats upp typ 100 tals meter upp pa land, samt skvatte vatten pa varandra och skrattade.

Under kvallen tillbringades en timma pa en mysig resturang dar vi alla at oss ett ritkigt gott och dyrt mal. Det var nice.


Ao Nang

Det tog oss två dagar att bli fullt friska från fullmoon partyt, när tiden var inne stack vi vidare med en stor båt från Koh Phangan till ett litet hamnstalle på fastlandet. Därifran bussades vi i värsta thrash bussen någonsin till Surat Thani för att byta buss. Detta hade vi inte planerat med så det tog några timmar extra av väntan. Tillslut kom vi iaf fram till Krabi och fortsatte med taxi med 6 andra Svenskar till Ao Nang. Vi fyllde magarna med Ko kött på Donkan och tog sedan in på ett smutsigt Guesthouse. Men det duger perfekt åt oss, billigt och bra!



Spanade in Superhjälte kläder och köpte Mai Thai shorts, fet pose i rummet sedan :D

Igår återhämtade Rickard sig medan de andra pojkarna försvann med Longtail båt till Railey Beach. Hela dagen stektes det och det var mycket svettigt. Ao Nang är mycket vackert.

Idag däremot mådde Rickard bättre och kunde ansluta sig till gänget. Vi gick ner till båtarna och hyrde en thailändare så han kunde skjutsa oss till Poda Island, den närmsta och troligen mest besökta ön. Vi övertalade två Stockholmska flickor att åka med oss så det skulle bli billigare. Vi är bra på att övertala folk. Vi solade och snorklade med galna fiskstim resten av dagen. En mycket härlig dag.



Rickard införskaffade igår ett fodral så man kan fota under vattnet. Det kommer bli många skumma men roliga bilder framöver.



Imorgon blir det något annat trevligt. vi får väl diskutera på rummet. Adios!

FullMoon!


FullMoon var det anda vi hade bokat in att gora i Thailand, alltsa det anda som var spikat och klart. Och nu ar det over och det ar synd. Vi hade oturen att inte alla var pa G nar dagen kom utan Rickard, Elin och Asa var lite for sjuka for att kunna festa. Men 5 av 8:a ar inte daligt det heller och FullMoon blev ett minne for livet. Ovannamnda flickor var tyvarr alldeles for sjuka for att kunna folja med men Rickard tog pa sig "Mamma" jobbet och dukumenterade kvallen i bilder. Vi borjade med en trevlig forfest pa varendan i 25 gradig varme och livet lekte.


Efter nagra timmar pa varendan halsade ett Gotlandskt par pa och borjade halsa med oss. Det var riktigt roligt och timmarna flog ivag. Vi pratade mycket Keno och Babbsen med dem. Keno sprak ar ett annat sprak. Roligt att lyssna pa. Dessutom bjod dom pa Chips.


Tillslut var det dags att pysa till Haadrin Beach, vi tog taxi och var dar i ett nafs. Stranden var fullsmockad med folk och musiken var inte dalig den heller. Det skakade i kroppen nar basen drog igang pa vissa latar. Tobbe och Kerstin var som besatta att fa lite sjalvlysande farg pa sig sa alla fostes omkring som boskap i drygt en halvtimme for att pruta pa farg. Tillslut blev det lite sjalvlysande armband och farg och alla blev nojda. Nu var det alltsa dags att fylla pa dryckesreserverna och det ar ju sjalvklart ratt med hinkar med vodka, Thaiwhiskey, tequila, redbull och Cola, 3 sugror och festen var igang.



 

Det sparade ut nar vi tappade bort flickorna...


 

Tobbe, Niclas och Mark hallde nog i sig lite for manga Buckets men alla klarade kvallen galant och blev inte som manga andra pa stranden, dackade. Det roliga var att vid nastan varje dackad person satte eller stallde sig en Thailandare och vaktade personen. Vi gissar pa att det ar deras arbetsupgift. Det kandes fint. Efter nagon timme orkade inte Rickard med det galna danslivet och ljudnivan sa han gick till en eldshow resten av natten. Det var grymt.



Niclas stapplade hem vid 3 strecket, Rickard vid 4.30 och Tobbe och Mark kravlade sig hem vid 6.00. Ett gott minne for livet.

Love, Peace & Understanding - Nu blir det nyktert i nagra dagar.


En liten dag pa stranden

Imorse gick vi upp forvanansvart tidigt. Typ 09.15. Alla var lite chockade men vi somnade ocksa ganska tidigt igar kvall. Vi hade stallt klockorna for samtliga 8 personer skulle ga till en annan strand idag. Full Moon Beach. Den ar storre, finare, skonare och mer folk. Men nar det val var dags kom aterbud efter aterbud (pga diverse sjukdomar och anledningar). Till slut vandrade Tobbe & Niclas mot stranden sjalva. Det var aven vi som vann fisketavlingen igar..

Det var riktigt varmt men ocksa riktigt vackert. Sanden var nastan vit, vattnet var genomskinligt och turkost och det var massor av manniskor. Bland det forsta vi sag var inte lika vackert och tilltalande. En tjej sprang over hela stranden med handen over munnen och spya rinnande ner for hakan. Nar hon kom fram till narmaste buskage tomde hon en rejal strale fran magen. Najs! Men antagligen ar hon pa g ikvall igen. Pa Koh Phangan ar allt mojligt.

Ikvall atervander vi till stranden och da finns det nog en massa saker uppstallda overallt. Nar vi var dar nere idag kampade thailandarna med att satta upp hogtalare, stallningar, m.m. De lassade aven fram sjukt mycket is i 3-400 liters kylboxar.

Har kommer lite bilder fran idag. Tyvarr har vi inga bilder pa resten av de 6 personerna i Koh Phangan-ganget, eftersom vissa har spenderat storre delen av dagen med att vila pa rummet och ta igen sig infor ikvall. 



Fisk

Idag vaknade vi upp lite halvt sega i kroppen ungefar vid 11-tiden. Vi drog som vanligt ner och kakade lite frukost innan vi satte oss pa stranden nedanfor boendet igen. Forst hade vi tankt att aka till full moon stranden och hanga lite dar, eftersom det ar mer folk och storre strand. Men tyvarr tog det typ 1 timma for vissa att fa sin frukost, sa vi skippade det. Men vi kande anda att vi ville rora pa oss och hitta pa nagot annat an att steka. Det var trots allt inte superduper-vader idag. Tobbe och Asa borjade snacka om att hyra en thailandare och hans bat for att aka ut och fiska lite. Efter lite letande och fragande hittade vi till slut en snubbe som kunde hjalpa oss med exakt det vi ville ha. Namligen att aka ut alla 8 i en longtail-bat och fiska, for att sedan laga fisken och ata upp den.
En halvtimma senare hade vi kopt med oss vatten, ol och aggmackor (vi bestallde fruktsallad, man vet aldrig vad man far och da ar det bara att le och gilla laget). Vi begav oss tillbaka till stallet som vi snackade med och nagra minuter senare ser vi en snubbe komma med en bat. Vi hoppade i och alla var i extas. Vi gillade livet.




Det tog ett tag men till slut fick Asa forsta fisken (en riktigt ful plattfisk) och efter det var det en sorts ketchup-effekt. Varat mal var 40 fiskar, men vi slutade pa over 60 st. Tobbe och Niclas delade pa segern, 13 fiskar var.


Efter att ha kommit tillbaka fran ett par timmars ren njutning pa havet gick samtliga och duschade och gjorde oss iordning infor myskvall med fisken vi precis fangat. Samma snubbe som korde runt oss i sin bat lagade varan fisk. Till det fick vi ris, vattenmelon och chilisas. Vi satt pa stranden och det borjade morkna. Det var gott. En riktigt lyckad dag som vi kommer minnas.



Eftersom vi ar lite sega idag blir det inget poolparty, utan vi chillar hemma istallet och vilar upp oss infor morgondagen. For da smaller det. Anledningen till att vi besoker Koh Phangan. Full Moon Party.

Rutin

For tva dagar sedan kom Asa, Vera, Kerstin och Elin till Koh Phangan och vi valkomnade dem med oppna armar. Vi bokade till och med bungalown bredvid oss till dem eftersom allt borjar bli fullbokat nu infor FullMoon. Nu ar varenda dag en fest och vi ska pa varat 3:e Poolparty ikvall och det blir 4:e dagen i rad som vi springer ut och gor staden osaker. Det ar riktigt roligt att brottas med manniskor pa poolkanten och gora fina hopp ner i poolen. Oftast slutar det med att man krockar med nagon men alla ar trevliga och ber bara om forlatelse och dansar vidare.

Det har varit varan vardag de senaste dagarna:

* Vakna
* Fortara Frukost
* Smorja in Solkramen
* Inta stranden och steka tills vi kokar
* Ga upp fran stranden och fina till sig
* Ata mat
* Oppna forsta Olen


Livet ar hart for en ungdom pa Koh Phangan.






For bara nagra dagar sedan forklarade Ludde for oss att vi ska leva livet, och Ludde, vi lever verkligen livet!

Igar pa stranden sa ville Rickard leka strandad val men ingen ville vara med, sa Rickard lekte sjalv. det gick ut pa att ta sig fran solplatsen till vattnet och fly ut i det bla. Samtidigt som Tobbe och Niclas trakasserade valen och kastade sand och sjogras pa den.






Bon Voyage!

Night Al'a Pool Party


Vi vaknade och stekte sonder pa stranden i nagra timmar. Kickade boll och spelade strandtennis. Vi visade vilka som agde stranden helt enkelt. 



Bird Bungalows is the shit, Steka sonder, Cristiano Ronaldo och Rooney, Rickard visar hur man pratar i telefon nar man ar pa semester.


Det blev ocksa en riktigt rolig kvall. Vi borjade med att ata god mat pa vart hotell och fortsatte att dricka lite ol inne pa rummet och diskutera Sveriges politik. Vi kom ocksa underfunn med att vi diskuterar alldeles for mycket och alla har alltid olika asikter. Men hursomhelst laddade vi infor ett pool party pa Coral Bungalows hundra meter bort fran var bostad sa dit drog vi nar klockan borjade bli lite for mycket. Vi kopte varsin ol och satte oss vid 3 trevliga svenska flickor fran boras som var bosatta i Norge och jobbade dar som varenda Svensk gor nufortiden. Vi har hela tiden trott att Full moon partyt skulle vara nagra hundra meter fran var bungalow pa en ganska sa liten strand, men de fick oss att forsta att det var pa andra sidan on. Det var ganska dott pa Pool partyt vid den har tidpunpkten sa dom skulle dra vidare till andra sidan och vi var nyfikna pa vad det var for stalle sa vi foljde med. Det tog endast ynkliga 7 minuter att ga over till andra sidan fyfan dar var det fest. Stranden var hur vacker som helst och bred som en fotbollsplan och ganska lang. Pa alla barer stod det nagonting som hade med fullmoon party att gora. Det var harlig stamning over hela stranden.


Vi tog oss in pa en bar som hette Cactus Bar och satte oss och borjade smutta lite mer ol och sallskaped med de Svenska flickorna, 2 norska jentor och 2 hariga tyskar. Och inspekterade den vilda sidan av Thailand och vi gillade det. Vi sag manniskor hoppa brinnande hopprep coh dansa limbo under en brinnande stang. Hoppa hojdhopp over brinnande stang. Thailandare gillar nog brinnande saker. Niclas och Mark var tokiga nog att testa limbon. Bilder foljer.





Efter att vi lekt med elden tog vi gratis taxi tillbaka till PoolPartyt och sprang till Bungalown for att byta till badbyxor, Av Tobbes erfarenheter tog vi inte med oss kamera till Poolen eftersom det finns saker som kan handa, exempelvis bli iknuffad i poolen. Sant hander liksom. Alicia vet.

Det var grymt roj och vi knuffades och skvatte vatten pa varandra hela natten, vi gick inte upp forran vara hander och fotter sag ut som svampar. Det hade varit grymt med undervattenskamera. Vi misstanker dock oerhorda mangder urin i poolen. Men vafan, det ar ju semester!


100 dagar

Idag har Niclas, Mark och Rickard varit ute och rest i 100 dagar. 100 dagar hemifran. 100 dagar fran familjerna och vannerna.




Vi far se hur vi firar 100 dagars-jubileumet. Hittils har vi inte hittat pa mycket.

Koh Phangan

Nu har vi kommit fram till den sista av trillingoarna pa ostra sidan av Thailand, Koh Phangan. Det ar on dar den beromda strandfesten Full Moon Party ager rum. Det verkar vara mycket folk, for nastan alla boende ar fullbokade. Efter lite letande hittade vi till slut ett bra boende iaf. En bungalow med 2 dubbelsangar, AC och varmvatten. Den ligger ca 50 meter fran en jattefin och ganska ode strand. Direkt nar vi hade checkat in tog vi pa oss badbrallorna och kilade ner till stranden. Dar stekte vi, spelade strandtennis och fotboll i nagra timmar. Det var nice. Dessutom har de billig mat pa omradet. Det gillar vi.

Imorgon ska vi forsoka utforska on lite mer. Vi gick en liten runda precis men hittade nog inte direkt centrum. Sen ska vi bara forbereda infor Full Moon Party med solbad och lite uppvarmning.



Har tyvarr inte mer bilder fran idag. Lite trakigt. Men det blev strul med kameran nar vi skulle lagga over bilder. Ni far helt enkelt noja er salange :)

Ultimat Slapp

Igar kvall tittade vi pa Liverpool mot Chelsea och fick se Chelsea bli spoade med 2-0. Sedan gick vi hem och forsokte undvika alla galna Thai flickor som skriker massa roliga saker efter oss som: I Love Yoooouu, I want to go with Yoooouu och nar vi dissar dem sa brukar de sla en pa roven. Och vi har omma rovar. Det gillar vi inte. Val pa rummet slog vi oss ner och tittade lite pa tv och forsokte undvika att bli storda av den feta efterfest lokalen utanfor balkongen som har en bas som ar storre an en planet. Det dunkar ganska mycket ja.

Idag nar vi vaknade var den anda pigga manniskan Tobias, han sprang ner till havet och gjorde sitt basta for att komma ifatt oss andra i solbranna. Vi andra lag kvar och sussade kudden i nagon timme till.

Nagra timmar senare kom stekar-Tobbe tillbaka och vi gick ner till restuarangen och at lite mat. Sedan gick Rickard och Tobbe till ett narbelaget gym och testade styrkan lite. Det var over en manad sen vi sett en vikt overhuvudtaget och det var hur skont som helst. Under hela den har tiden lag slapp-Niclas och slapp-Mark kvar och degade i sangen och njot av livet. Den har dagen ar bara en san dag da man inte orkar gora nagonting alls. Sant som bara vi har tid med eftersom vi ska vara har ett tag.




Riktigt god Yellow Curry Coconut milk with Chicken and Rice, Kan rekomenderas starkt. Och ja, det ar frigolit vikter.



Det var inte aircondition i gymmet. Det var alltsa ganska varmt.

Nu och då




Chaweng

Pa morgonen den 30/1 steg vi upp, redo for nya aventyr. Dagen innan hade vi bokat taxi till piren och bat till Koh Samui. Klockan halv 10 skulle taxin hamta upp oss utanfor bungalowen. Vi gick upp och at frukost, och prick halv 10 stod vi och vantade pa taxin. Kom det nagon? Nej. Vi stod kvar och vantade i 5-10 minuter innan vi bestamde oss for att ta saken i egna hander. Vi kutade med vara enorma vaskor pa ryggen upp till huvudvagen. Dar tog vi en taxi och sa till han att vi hade brattom till piren. Thailandare bangar inte for att kora snabbt pa krokiga, smala vagar och det gjorde inte chafforen heller. Han tog oss pa allvar och korde riktigt snabbt till piren. Val dar slappte han av oss och vi var helt lost. Det var en massa olika batar och en massa manniskor som strovade omkring. Efter att ha fragat oss fram lite fick vi reda pa att baten var en bit langre bort, och nu var klockan 09.55, den skulle avga 10.00. Vi kutade vidare igen och till slut hittade vi ratt. Som tur var hade baten inte avgatt.
Efter typ 1,5 timmars stek uppe pa dack var vi framme pa Koh Phangan. Det var dock inte dit vi skulle, sa vi fick byta bat och aka vidare. Nar vi kom hem till Koh Samui skulle vi ta taxi till Chaweng Beach, en av varldens 10 finaste strander tydligen, och hitta oss ett boende. Efter att ha dissat en taxichaffor som ville ha 150 baht/person tog vi en annan for 60 baht/person. Vi borjar bli duktiga pa att pruta (idag prutade Tobbe ner en vaska fran 1200 baht till 500 baht). Nar vi hade kommit fram till Chaweng Beach Road var vi vilse i groten. Men efter lite McDonkan-mat i magen gick det battre och vi hittade ett billigt boende till slut. Tyvarr bor vi vagg-i-vagg med ett stort efterfest stalle som haller pa till 5-6 pa morgonen. Och det ar inte direkt superisolerat. Men det ar sant man far leva med.




Igar stekte vi pa stranden, Rickard skot med pistol och sniper, sen festade vi till det pa ett beachparty, det var trevligt. Traffade ett gang svenska flickor som vi snackade med hela kvallen. Ikvall ska vi se pa fotboll, Liverpool vs Chelsea. Det blir en alkoholfri kvall (nu kommer en del kanna sig lattade). Vi har alla dock blivit lite halvt magsjuka. Det borjade med att Tobbe kande sig riktigt dalig pa Koh Tao, sen har vi alla blivit mer eller mindre magsjuka. Man kan saga som sa att vi har klamt typ 5 toarullar pa 2 dagar...







Tobbe var tyvarr inte med pa utekvallen, eftersom han inte ville bli samre i magen.

Om ett par dagar drar vi vidare till Koh Phangan. Dar ska vi stanna minst en vecka. Det ska tydligen vara lite billigare att leva dar, for man marker vilket turistexploaterad o Koh Samui ar. Det ar ganska mycket dyrare. Igar kvall var vi tvungna att skippa ett utestalle for olen var sjukt dyr. 100 baht for 33 cl Chang. Det kan jamforas med 36 baht for 63 cl Chang i Bangkok.