Flygbiljetterna

Idag var vi inne på Upptäcksresor igen för att kolla närmare på flygbiljetterna från Sydney till Thailand. Tobbe kollade även sin biljett från Sverige till Thailand. Vi ska träffa honom där i början på januari. Det verkade som att priserna var bra ungefär runt den 5-7 januari både för oss och för Tobbe. 

Vi fick ett bra alternativ nu, och sen skulle vi få mer i slutet på veckan. Det vi fick var från Sydney - Malaysia tur&retur för 4200kr. Sen ska vi ju från Malaysia till Bangkok eller Phuket. Det kostar några hundra till så vi räknar ungefär med 5000kr för allting. Tobbes bästa alternativ just nu var från Göteborg till Bangkok för ungefär 8200kr om jag inte minns fel.

Så om man räknar på alla våra flygturer (Gbg-Sydney, Sydney-Bangkok tur&retur, Sydney-Sverige) så blir det på 20-22000kr. Dyrt som in i helvete, men det kommer vara värt pengarna. 

 

Kvar att fixa:

  • Reseförsäkring
  • Internationellt körkort
  • Boka alla flygturer utom hem till Sverige.
  • Sista sprutorna

Ajaj

De senaste dagarna har inte varit någon bra period. Vi har upptäckt att det börjar bli lite tajt med pengarna. Vi köpte ju som sagt en enkelbiljett till Sydney den 29/10. Men nu när vi vet att vi ska till Thailand i januari, tillbaka till Sydney och sen hem till Sverige igen så vill vi gärna baka in allt i en biljett. I ett slags paketpris, så det blir billigare för oss. Men nu när vi har betalt vår enkelbiljett så är det inte säkert att det går att baka in den med resten av flygturerna. På tisdag får vi reda på hur det blir. Man vill ju lägga så lite pengar som möjligt på flyg. Speciellt eftersom vi inte är ekonomiskt oberoende.

Sen kom våra september-löner, som inte blev lika stora som vi trodde. Efter lite funderingar kom vi på att augusti månad hade 2 mindre arbetsdagar än juli, därför blev september-lönen mindre. Det var ett hårt bakslag.

Vi får göra allt för att spara pengar nu, och när vi anländer i Australien ska vi försöka gå minst plus minus noll i ekonomin. Det blir mer pengar än man tror att åka iväg. Men det löser sig. It always does.

 


Ryggsäck&Insulin

Idag har Rickard köpt en fet väska från Everest för 1000kr. Den kostade egentligen 999kr. Han har även köpt en moneybag som man har runt magen. Sexy time. Sen har han skaffat insulin och teststickor för 300 dagar. Inte dåligt..

Sen åt han thaimat för att få in den rätta känslan. Ni som undrar varför så ska vi även till Thailand i januari där vi ska utöka vår trekant till en fyrkant. 


Sprutor

Igår tog Mark sin första spruta och idag gjorde jag, Niclas, det. Rickard har bara en spruta som han ska ta. Vi behövde bara ta sprutor mot Hepatit A&B. Men det är 2 st nu innan och 1 när man kommer hem. Sen är man skyddad i 20 år typ.

Nu har vi fixat visum, flygbiljetter och sprutor. Nu är det nog bara försäkringar kvar. Sen är vi ready for takeoff. 

 

 

 


Biljetterna betalda

Idag kl 16.15 ungefär köpte vi biljetterna. Så i veckan ska vi hämta dem. 

8555 kr för en one way ticket till Sydney. Skönt att vi bara behöver vänta i Sthlm och Bangkok i 2 timmar vardera. Nu finns det ingen återvändo. Nu ska vi verkligen åka. Vi längtar som fan. Fast jag och Rickard är arbetslösa tills vi åker. Mark ska jobba en del till. Så vi ska träna och springa för att komma i form. Det är ju trots allt början på sommaren när vi anländer till Sydney. Vi åker ifrån mörker, kyla och slask - till sol, bad och strand.

Nu får man snart börja tänka på vad man ska ha med sig. Köpa guidebok, badbrallor m.m.

 

Allright, gigidi.


flygfoto över sydney!

flygfoto sydney

vaccin? försäkring?

vi har fått reda på att vi ska ta 2 twinnie sprutor mot hepatit a&b. tydligen ska man ta dessa med 1 månads mellanrum, så det är hög tid att man tar den första. men vad ska man mer vaccinera sig mot? jag har ingen aning. har bett min doktor att kolla upp det, så imorgon vet vi.

så till det här med försäkring. det är ju svindyrt om man ska ha en försäkring som täcker allt som behövs täckas. det kostar ju per dag, så ju längre man är borta desto dyrare blir det. hörde från ett försäkringsbolag att det kan bli 30kr/dag om man verkligen vill täcka allt. om man då är borta i 300 dagar så blir det 9000kr. 

vem fan har råd med det?


almooost

nu har vi nästan bokat flygbiljetter kan man säga. eller jag tror vi har bokat. vi ska iaf betala på måndag den 22/9. 

 

så på onsdagen den 29 oktober 2008, kl 09.35 flyger vi från göteborg upp till stockholm. där får vi vänta i nästan 2,5 h tills flyget går långt österut, nämligen till bangkok. där väntar vi i sin tur i 2 h innan vi lyfter igen mot sydney, australien.

 

vi ska flyga med SAS till bangkok och sen med Thai Airways till sydney. det är en enkelbiljett, så vi har ingen som helst koll på när vi återvänder hem till sverige igen. vi ska inte heller bara vara i australien, vi hade tänkt att spendera ett par månader i thailand och runt omkring där.

 

nu kan man börja räkna ner... 43 dagar kvar.

 

 


no success

idag efter jobbet åkte jag och mark in till stan för att kolla flygbiljetter. men stället som hade dem billiga biljetterna hade stängt precis idag, och andra ställen är mycket dyrare. vi kollade på big travel, där hade dem tur&retur för över 16.000kr. det är ju enkelbiljett vi ska ha, men den var till och med dyrare, hon vågade inte säga priset.

 

så vi får åka in imorgon igen och se om vi har mer tur då.

 

 


vi ska till australien

nu börjar vi blogga lite. för om 1,5 månader drar jag, mark och rickard till australien. så det är här vi lägger upp bilder o text från vår resa och allt omkring den.

 

vi har börjar förbereda oss lite. alla har fått sina working-holiday-visum godkända, så vi får stanna i australien i upp till ett år. nu ska vi fixa flygbiljetter, försäkringar, vaccinationer, internationellt körkort men framför allt mer pengar. 

 

inom ungefär 10 dagar är vi alla tre arbetslösa. tur att vi har fått ihop tillräckligt nu under sommaren, men det blir tight ändå.

 

imorgon ska jag träffa mark i stan för att kolla närmare på flygbiljetter. det fanns billiga enkelbiljetter den 29e oktober.

 

 

we'll see how it goes - over and out