Happy New Year

Nu väntar vi som tokiga på att det ska bli nyår. Vi känner oss lite som lodisar eftersom vi bara strövar runt utan något egentligt mål, men om några timmar smäller det. Igår tog vi in på en camping som ligger i Rockdale, ungefär 14 km utanför själva centrum. Halv mysig camping som duger åt oss. Idag har vi bara vandrat omkring i Sydney innerstad och tittat på rea kläder, det har vart trevligt men vi är Män och orkar bara titta kläder i drygt två timmar sen får vi akut migrän och måste ha mat. Vi var inne på en butik som heter Surf, Dive n Ski när någor fruktansvärt hände. Tre oskuldsfulla ensamma pojkar från Sverige står och letar bland badbyxorna när det börjar bli lite trångt. Mark känner att han blir lite dragen i väskan och att en liten kvinna står ovanligt nära honom. Dock så gott som man tror om människor förväntar man sig inte riktigt att bli bestulen. Vi går ut ur butiken och Mark tar ner väskan och tittar efter, det lilla facket är vid öppet och borta är hans stackars 20 dollars sedel. Första någon blir bestulen på den här resan. Alla är överrens om att det bättre med en 20 dollars sedel än bilnycklarna som låg i samma fack.

Nu ska vi hem och ladda inför Nyår!

Tillbaks i Sydney

Nu är rundan Complete, kört runt vad vi kallar halva Australien, dock håller vi hemligt vad trip mätaren står på till vi är helt klara med turen. Nu sitter vi alltså tillbaka på square one, mitt i Kings Cross på Kings internet cafe, mittemot KX fitness och bredvid Strippklubben, vi känner oss hemma.



Vägen in till Sydney och gamla goda Victoria St.

Vi har alltså bestämt oss för att fira nyår i Sydney, kunde helt enkelt inte motstå efter att Bella förklarat hur underbart det är. Så om tre dagar så smäller det.

Efter Surfers Paradise bar det av mot Byron Bay ca 10 mil ifrån Surfers ett ganska mysigt ställe med mycket trevligt folk, så vi bestämde oss för att besöka Byron igen på tillbaka vägen upp till Brisbane där vi ska lämna in bilen och flyga vidare till Thailand den 6:e Januari. Dumma som vi är glömde vi att fota något över våra två dagar i Byron så det får bli senare på tillbaka vägen som de bilderna kommer.

Nu har vi precis tränat och det var oerhört skönt och trevligt, vi ska snart leta upp en trevlig sovplats och hoppas att polisen inte stör. Förresten var Bondi Beach överbefolkat och det var tillochmed svårt att hitta en plats att sola på.



Over crowded Bondi Beach

OUT!

Tre Ensamvargars Julafton

Den 23:e December var en mycket händelse rik dag, Solbadat som tokiga, bestigit Q1 och skjutit pang pang pistoler.
Vi vaknade som vanligt ganska tidigt pga bastuvärmen som bildas i bilen varje morgon när solen steker, gick upp och tog bilen ner till stranden för att få ännu mer färg och leka i vågorna. Det stod skyltad att det var 24 grader i vattnet och det var helt underbart, dock förstår vi nu varför de sätter upp flaggor som man ska bada mellan, nämligen för att det är Psykotiska Strömmar! Man är i ständig rörelse så fort man gått ner i vattnet för att hålla sig mellan de rödgula flaggorna och ibland får man känslan av att man inte kommer någonstans och det är iofs helt sant. Det gör man inte.
Efter att ha badat bland småbarnen en stund ville vi ut bland till de stora tuffa pojkarna som hängde där vågorna bryts. Riktigt häftig känsla därute när vågorna slår emot en och ibland kommer såpass starka vågor att man tappar helt kontroll och bara tumlar runt utan att kunna göra något alls. Vi förstår nu hjälplösheten vid tsunamin. Vi fick en hel del kallsupar också såklart. Så vi gick upp och lekte delfin istället.





Sällan har man skådat sådana vackra varelser så nära kusten.

Efter den härliga vistelsen på stranden bar det av mot Q1, den 20:e högsta byggnaden i världen och absolut högsta på guldkusten, dessa vyer vi fick se var oerhört vackra och man satt nästan som förstenad, klart mäktigare än att se det på bild men ändå. Vi vart lite besvikna på att man inte kunde se till Halmstad bara, kändes som att man borde det.
Vi fantiserade lite om att det hade vart gött att vara Spiderman eller Batman och bara slänga sig ut från skyskrapan men vi hittade ingen utgång på taket så vi struntade i det.




Tack Chris och Joan för en god tipsning!

Efter biffbyggnaden bar det av ner igen för att uppsöka skjutbanan så Rickard kunde bli av med ytterligare överskottsenergi. Så in bar det av till Australian Shooting Academy för att avfyra några rounds. Rickard valde Mad Max packetet som innehöll en 44. Magnum och en 45 kalibrig pickadoll. Riktigt grymt och högljutt, Rickard gjorde en riktig bullseye och en någon millimeter ifrån.



Efter allt det här var vi hungriga som grisar så vi stack till All Sports Club som vi blivit tipsade om och käkade mycket god mat för lite pengar, sedan bar det av mot Brisbane och IKEA där vi skulle övernatta.



The Ride to IKEA

Eftersom att Aina verkade vara i varje hörn och riktigt på hugget beslutade vi oss för att inte övernatta i Ikeas parkeringshus utan lite längre bort vid frälsningsarmens kyrka, som hade perfekt utsikt över Sveriges Stolthet.
(nej inte Basshunter... - IKEA)



Julafton

Man kan tro att det är nått speciellt men ingen av oss har något speciellt julrus, vi har tappat känslorna helt enkelt. Vi försökte vårat bästa genom att äta lite svensk mat på Ikea. Det blev Svenska köttbullar med potatismos och lingonsylt, Supergod måltid och alla blev som dasiga degar efter maten. Vi träffade också på en Halmstadkvinna som satt i kassan, vi förväntade oss rabatt men icke.





Det var härligt att se att Ingvar inte sålt ut sig så Australiensarna inte fick byta namn på möblerna, så Tylösand soffan heter fortfarande Tylösand och inte typ, Darwin? Det e gött!
I bokhyllorna står svenska böcker prydligt uppradade. Sverige finns överallt på Ikea.

 

Lite jobbigt bara att vissa toaletter sa åt en vad man fick och inte fick göra.

Nu ska vi ner mot Byron Bay och fira Boxing Day (annandag jul) därnere. Julafton firar vi i vår ensamhet.

Vi reserverar oss för eventuella typfel, over and out.

Wet'n Wild

Vi somnade som tre söta små kalvar vid 21 tiden igår och vaknade ungefär 12 timmar senare. Vi hade slagit läger för natten utanför Wet'n Wild, en stor Theme Park som har alla sorters vatten rutschkanor och vatten aktiviteter man kan tänka sig. Så hela måndagen har vi röjt runt på parken och stulit glassar från små barn, alltså bettet oss precis som man ska i vår gudsförgätna ålder. Det var riktigt roligt men humöret försämrades lite av att man var tvungen att köa i genomsnitt 30 min per attraktion. Vår favorit rutschkana blev till slut Sidewinders, där man sitter tre personer i en liten gummi grej. Vi fick självklart upp bra mer hastighet än alla andra små skolbarn och skvätte rejält med vatten över den stackars badvakten. Vi skrattade elakt och gick ut ur rännan så kallade någon unge oss för hippopotamus. Vi kände oss extremt nöjda med oss själva efter den kommentaren.


 





Förövrigt trivs vi riktigt bra har på Guldkusten eftersom klimatet är lite mildare, vi frös t.o.m nästan idag.
Nu är det bara två ynkliga dagar kvar till Julafton och vi känner inte av något som helst pirr i magen?! är vi vuxna nu?
Annars beror det nog på att vi saknar er lite där hemma och vi har aldrig firat jul på vår egen hand tidigare.



Fast tro inte att vi längtar hem, vi har den bästa tiden i våra liv just nu! ;)

Flykten till Surfers Paradise

Tisdag & Onsdag

Som vi skrev i förra inlägget kände vi att aina (the police) var hack i häl på oss så vi flydde staden Cairns. Dessutom kände vi att vi hade sugit ut det mesta ur staden genom att både brottas med krokodiler och snorkla med hajar. Så vi tog vår trogna van (vilken närmar sig 1000-mils gränsen tillsammans med oss) och drog söderut mot Brisbane.

När vi kom in till staden var vi trötta och jävliga. Så vi åt på McDonkan efter mycket cruisande i innerstaden. Efter det så ringde vi till lite olika ställen och frågade efter jobb. Tyvärr så var det lite ont om sådant här i Brisbane. Så återigen flydde vi en stad och åkte några mil söderut till Guldkusten och Surfers Paradise där vi är nu.

Vi var som tre rädda skolflickor när vi såg en stor spindel, Dessutom var vi 100% säkra på att den nyss slaktat en Blåval.
Vilket självklart inte var fallet, detta var en Icke giftig snäll spindel som bara ville med på vår Road Trip. Vi kastade av spindeln.





Torsdag

Ankomst till Surfers och vi kollade läget inne i stan och skrev ett blogg inlägg som försvann tack vare att tiden rann ut. Men denna gång snålade vi inte och betalde för en hel timme! Efter den misslyckade bloggningen stack vi ut ur staden för att hitta nån trevlig plats att sova på. Efter virrvarr i lyxiga områden där varje hus har en egen brygga och alla hus vill vara det finaste så hittade vi vår sovplats. Vi var omringade av bratz och vi kände oss som underklassen men vi sov rätt bra ändå.



Fredag

Upp med tuppen för att steka nere på stranden vilket var ljuvligt. Men det är väldigt strömt och varje simtur är ett träningspass. Efter stranden tog vi in på Main Beach Tourist Park som är en camping som ligger 2 Km från Surfers Paradise Centrum. Vi laddade med lite vin, musik och öl så var fredagen i full gång.



Lördag

Vaknade ganska tidigt och gick upp för att duscha osv. tog oss igenom frukosten med men efter den så blev det inte mycket mer. Vi somnade som fallna stockar i vår fina lilla Hitop och vaknade inte förrän framåt kvällen, då vi klämde resterna av vinet för att sticka ut på stan igen. På stan träffade vi 2 Norska Jenter som förstod allt vi sa men vi hade inte den blekaste aning om vad de sa. Norska är svårt.



Söndag

Pigga och glada checkade vi ut från campingen och fortsatte ner mot stranden för att solbada. Sedan gick vi till Info centret för att få reda på lite information om Sea World och Wet'n Wild. Så snart blir det Nöjespark!

 

Världen är liten

För några dagar sen skulle vi gå till en stor pool som ligger vid havet i Cairns, ta oss ett dopp och tvätta bort svetten.
Vi gick in, bytte om och var på väg mot det goa kalla vattnet när någon kille gick mot oss, vi kände igen han men ingen av oss kunde koppla vem det var. Vi tänkte att är vi på andra sidan jorden så är vi ganska långt borta från alla nära och kära. Men icke sa nicke. Det var Emil som kom mot oss och ropade våra namn. Vi vet inte hur vi ska förklara vem Emil är eftersom det finns några Emil i världen. Men iaf. vi gör ett försök: En av Emelie Lättmans kompisar.
Så vi bytte telefon nummer och träffade några andra Halmstad och Göteborgs brudar med, vi snackade om att parta lite med dem någon annan dag, Så två dagar senare ringde Emil upp och bad oss komma till Rum 118 på Gilligans Bar and backpackers. Vi gick dit och till vår grova förtjusning upptäckte vi att de hade AIR CONDITION!
Lite ölspel och sen utgång så var Söndagen spikad.

Idag när vi vaknade så upptäckte vi att vi fått en varning från Cairns City Council om att vi campat på olaglig mark
(mitt i stan) och att om de kommer på oss igen så kan vi få böter upp till $3750 vilket är ca 19 000 kr?!
Så vi funderar starkt på att fly Cairns City nu.

Nu ska vi ringa Grunt Labour services och kolla om de har mer farm jobb annars drar vi ner mot Brisbane.

Auf Wiedersehen!

Crazy

Efter att vi skrev förra inlägget (i torsdags) kan man lugnt säga att vi fick ett ryck. Samma kväll gick vi runt på stan här i Cairns och kollade runt lite. Vi fick några ryck och det slutade med att Niclas piercade sig i ena ögonbrynet och att alla rakade av sitt hår på huvudet. Det var en härlig kväll.



På fredagen hade vi bestämt oss för att besöka ett krokodilzoo. Där fanns inte bara krokodiler utan även en massa andra djur som ormar, kängurus, emus, koalor m.m. Dagen på zoo't började med att vi åkte en liten båttur på floderna där krokodilerna hänger. Det var inte riktigt lika spännande som vi trodde men vi fick iaf se dem i deras naturliga miljö. Sedan fick vi se hur man föder upp krokodilerna. Deras kött och skinn är tydligen ganska eftertraktat även om det är förbjudet att jaga och döda krokodilerna i det vilda. Därför föder man upp krokodiler istället. Efter det var det en snubbe som matade massa krokodiler. Han stod mitt bland ganska stora, men han sa att den sortens krokodiler som han matade just då (sötvattenskrokodiler) var ganska ofarliga för människor. Sen gick vi runt lite och kollade på massa olika djur som jag nämnde ovan. Vi fick också reda på att ormen vi såg på grusvägen var en black headed python (ni kan se den i förra inlägget) och alltså knappt farlig. Vi blev lite besvikna.
Till lunch åt vi "Dinosaur Burger". Den bestod av en hamburgare med krokodilkött, sallad och pommes.
Dagen på krokodilzoo't avslutades med Snake Show och Crocodile Attack Show. Vi fick se ormar som är topp 20 farligast i världen och klappa en annan orm. I Crocodile Attack Show fick vi se hur krokodiler dödar sina byten med antingen Head Shake eller Death Roll. Det var rejäla krokodiler, en var över 5 meter lång.




Igår började dagen med att vi steg upp tidigt och åkte ner till hamnen där vår båt stod. Den åkte vi ut med till barriärrevet. Det tog lite över en timma från kusten att komma till det första snorklingsstället. Under den timman fick vi vår utrustning. Snorkel, wetsuit och fins. När vi kom fram var vi tre bland de första att hoppa i och börja snorkla. Det var en härlig känsla men vi hade alla förväntat oss mer färger på både revet och fiskarna. Efter ett tag var man ganska slut i kroppen så vi drog upp i båten igen. Där solade vi ett tag innan det var dags för en god lunch. Efter lunchen skulle båten åka vidare mot nästa ställe på revet. Det skulle ta ungefär tio minuter och vi hann alla somna. Vi blev väckta, ganska körda i huvudet, och de sa till oss att vi var framme. Så vi tog åter igen på oss utrustningen och hoppade i vattnet. Detta stället var lite häftigare. Vi såg några clownfiskar och andra vackra fiskar. Det var också en del coola musslor och formationer i revet.
På andra stället orkade vi inte snorkla lika länge så vi solade mer istället. Sen åkte båten tillbaka mot land och vi fick vin, ost och lite kex. Vi tog lite kort på fina utsikter innan vi kom fram till hamnen igen.
På kvällen skulle vi festa men vi kom inte halvvägs genom kvällen innan vi bestämde oss för att dra "hem" till bilen och sova. Det tar på krafterna att snorkla.



Idag, söndag, har vi ingen aning vad vi ska göra. Nästa vecka drar vi nog ner från Cairns mot Guldkusten. Cairns är en underbar stad och vi har varit här i en vecka nu. Men det kryper i fingrarna på oss och vi vill snart ut på vägarna igen.

Over and out

Äntligen Civilisation!

Vi har varit runt i öknen ett riktigt bra tag nu, Utan sändnig eller kyla, Svettats otroligt många liter och nu äntligen har vi kommit fram till Cairns. Cairns är en semesterort som ligger vid The Great Barrier reef i nordöstra Australien som också har många fruktfarmar. Men först går vi igenom veckan som gått.

Torsdag (Dagen efter Coober Pedy):

Fortsatte färden mot hjärtat av Australien, Ayers Rock, En stor sten som skiftar färg beroende på vädret och är riktigt vacker. vi stannade till ungefär 10 mil ifrån stenen på en gratis camping. Det blev en fet sandstorm senare på kvällen.
En galen Emu sprang runt på campingen med.



Fredag:

Vi körde in mot Yulara en lite byhåla strax utanför naturreservatet och stenen. vi sprang runt lite och lekte turister och sen frågade vi om man kunde bestiga stenen som vi hade läst och hört om. Till vår besvikelse visade det sig att man inte fick bestiga stenen den här veckan pga risk för regn. Så vi hade kört ca 50 mil omväg och det var bara att vända om. Vi tutade och körde mot Alice Springs men där blev vi inte långvariga, vi stannade bara till och käkade hamburgare på McDonalds sen hade vi den Längsta och tuffaste sträckan framför oss, öken och ingen täcknig i 217 mil. Alice springs var ett läskigt ställe som var fullproppat med Aboriginer som inte gjorde ett dugg. Vi stannade och sov ca 30 mil därifrån vid en go bensin mack. Så glada var vi vid Ayers Rock.



Lördag:

Vaknade upp i den obeskrivliga hetten och tittade ut över området och insåg att vi parkerat vid någon Alien bensin mack och caravan park. Fullt med Ailen skulpturer och Rymdskepp, Vissa var t o m läskiga i dagsljus. Nästa sträcka var från Alien stället till Cloncurry där vi spenderade natten.



Söndag:

Vaknade upp som vanligt i ett gott bad av vår egen svett, Det luktar förjävligt i bilen med, och vi halvt inser varför Staden Cloncurry är den tredje varmaste staden i världen, där de mätt över 53 grader. Det var inte så vidare kul. Som tur var kunde vi stanna till i Richmond och leka lite vid en lekplats och bada i en sjö. Hoppar in i bilen för ytterligare ca 40 mil varav 23 av dem var på en djävulsk Dirt road och Gravel road (grusväg) som vi tvingades att sakta ner hastigheten på. Vi toppade bilen i drygt 20 km/H. Hela sträckan på gruset tog runt 6 timmar och vi tyckte inte riktigt det var värt det förrän vi i slutet av resan såg en orm ringla sig över vägen. vi sov direkt när gruset tog slut. Vi såg även en massa kängurus.



Måndag:

Klämde sista sträckan till Cairns och åt en kebab i stan innan vi somnade sött vid Cairns Convention center.
Luftfuktigheten i Cairns är uppemot 95% och det är väldigt varmt. Men hellre det än sveriges kyla.
Vi ringde också upp en Farm bemmanings firma och fick chockande jobb på en farm i två dagar med 17 dollar i timmen. Vi flydde tillbaka upp i bergen bakom Cairns och inväntade knegar tisdagen och onsdagen.

Tisdag och Onsdag:

Vaknade av väckarklockan 4.20 och åt en banan var till frukost i tron om att få mer frukost på jobbet någonom timme senare. Men ack. runt 10 fick vi vår första lilla rast på några minuter och sen var det bara att sticka ut igen och börja plocka Lychees ifrån trädtopparna. Efter att vi plockat i tusentals Lychees skulle vi in och packetera frukten. vi kom inte ifrån jobbet förrän vid 17.00 båda dagarna. Riktigt tufft jobb.

Nu ska vi snart snorkla och brottas med krokodiler.

Coober Pedy

Nu har vi tillbringat 3 dagar i Australiens gloedheta oeken med temperaturer lAngt oever 30 graders strecket.
Efter 83 mil med Josh(vAran high-top) genom roed oeken kom vi fram till Coober Pedy daer 40% av befolkningen bor under marken pA grund den bitande vaermen. Sjaelva valde vi att tillbringa natten pA en caravan-park med tillgAng till dusch, utekoek och en riktigt nice pool. Detta foer 32 dollar + alla de 20 centare man fick betala foer att duscha, tvaetta och anvaenda grillen i utekoeket.
InvAnarna haer i Coober Pedy aer minst sagt underliga maenniskor, typ fraemlingsfientliga och allmaent knepiga.
Nu ska vi dra vidare mot Ayers Rock, aeven det en lAng roadtrip i den roeda, heta oeknen.


Out on the road again

Nu har vi tillbringat hela helgen i Adelaide. En riktigt fin stad enligt oss. Här har vi trivts riktigt bra, dels för att vi har haft fint väder hela tiden. Vi har badat, duschat och gymmat på Adelaide Aquatic Center 3 gånger, festat 2 gånger och gjort lite andra grejer också.

Nu är vi nöjda och har bestämt oss för att åka vidare. Lämna stadslivet för ett varmt och torrt liv i öknen. Nästa stopp; Coober Pedy.

Det är staden som ligger under marken för att det inte går att leva ovan på grund av hettan från den starka solen.


En orm


Hjälper Chris lite med lådor.


Rickard är gravid på den högra bilden, haha


Regnskog och en grotta


Lite bilder från Adelaide.



Nu sticker vi ifrån Adelaide och städer, som sagt. Vilket innebär att vi inte kommer ha tillgång till el, vatten och såna saker. Det betyder också att våra mobiler kommer dö inom en snar framtid om vi inte kan ladda dem på nåt sätt.

Adjö