Life is Life

Vaknat hyfsat tidigt för att åka runt halva Kosovo för att lämna och plocka upp pappas arbetskamrater för att tillslut hinna med mitt 15.00 flyg till London. Checkar in baggaget och stirrar lite på TV skärmen som säger att planet är lite försenat. Visst det får det vara, min magkänsla säger att det e lugnt, varför skulle planet bli Cancelled? Jag tar min söta lilla väska och går mot gaterna och blir visiterad och får ta av mig skorna och bälte så jag nästan tappar byxorna vid röntgen maskinerna. Kul. Efter det bar det av mot den lilla baren i mitten av hallen och jag tar en god redbull. Detta skulle visa sig vara det enda ljuset denna dag. Jag sätter mig ner och väntar på Boarding. Men nej. De ropar i högtalarna att planet är Cancelled precis som två andra plan på grund av dåligt väder. Jaha, jag ansluter mig till tre förbannade brittiska elitsoldater och svär med dom lite och försöker lurigt få ut information om vad som händer här näst utan att verka vara en bortappad svensk liten pojk som nyss tagit ett stort steg ut i världen. För det är jag inte. Ytterligare lite information brakar ut i högtalarna som säger att vi ska ta en buss till ankomst hallen för att få igen vårat incheckade baggage. Det roliga med det var att jag fick nya stämplar i passet :) Nu har jag enligt pappret varit i Kosovo två gånger. Sedan bar det av mot British Airways kontoret för att omboka biljetten. Det var lättare sagt en gjort eftersom alla irriterade passagerare gjorde samma sak och de är fanemig grymma på att tränga sig. Lillrickard kom fram tills det var 2 personer framför sen rörde sig inte kön mer på 15 min så jag gav upp. Gick istället till en betaltelefon och ringde pappa som precis hade tagit sig hem igenom snöstormen och satt sig vid datorn och ber snällt och uppgivet att han ska hämta mig igen. Vädret har nu blivit ännu sämre och jag blir sittandes i terminalen i över 2 och en halv timme. Det var inte en helt olik känsla än den Tom Hanks får i The Terminal. Flygplatsen stängde och jag får hålla upp benen när en golvputsare drar förbi. Efter en kaffe sticker jag tillbaka till BA kontoret i förhoppningar om att det är minde folk. Det var i princip bara jag och en Dansk militär officer kvar. Jag försöker förgjäves boka in ett flyg till Köpenhamn inom de närmsta 24 timmarna, jag tillochmed försöker muta mig till ett Privat Jet eftersom det är min födelsedag. Hon försöker så gott hon kan men det går inte vägen. Tidigaste flyget till Köpenhamn går på söndagen så tack vare SNÖ, missar jag mitt och Tobbes Födelsedagsparty den här lördagen. Det är vad man vill.



Tillslut sitter jag iaf i bilen och är nu på väg hem till Istog. Jag trodde det jobbiga var över men ICKE. Snöstormen blev bara värre och värre och vi bevittnade en hel del dikeskörningar och lite småkrockar. Jag var som en igel på inspelningsknappen på kameran. Som tur var hade vi en stor fyrhjulsdriven bil med Vinsch så jag kände mig rätt trygg. Vi blev fast i köer över ett litet berg i flera tilmmar där lastbilar slirat över på motsatt körriktning och på så sätt blockerar hela vägen. Det var Kaos. Nu är min energi för dålig för att rabbla vidare om hemvägen men det kan som sagt förkortas med K-A-O-S. Nu är jag framme och sitter och inväntar 20 år på denna jord.




Förstår ni min poäng?


Det är positivt att jag får träffa pappa lite till, det är ju inte varje dag när han bor här nere. Så imorgon ska vi på en välgörenhetsmiddag och jag ska låtsas att den bara är för mig.  Nu sitter jag och lyssnar på Forever young och tänker tillbaka på den gamla goda tiden när man var tonåring :(
En sak till som är jätte rolig är de kontinuerliga strömavbrott så man inte ser ett skit i lägenheten. Det är kul.

Ha det så kul på årets bästa dag. Så anländer jag förhoppningsvis till Halmstad på Söndags kväll. Men vem vet. Kanske blir kvar här resten av livet om inte vädret blir bättre. Ciao!


Sightseeing i Kosovo

Första kvällen i Kosovo så var det inflyttningsfest hos en av pappas kollegor. Vi gick genom Istog (byn vi bor i) till ett hus vilket enligt pappa bara skulle ta 5 min. Det tog ungefär 25 min. Men vi kom fram och gjorde oss hemmastadda och det bjöds på chips och nachos. De här skålarna stod framför oss så det var inte konstigt varför de tog slut snabbt som attan. Vi drack lite öl och babblade på. Det var en fin blandning på Danskar, Svenskar, Rumäner, Bulgarer, Finnar och Kroater. Efter ett antal öl gick vi hemmåt och latade oss för att invänta morgondagen.



När vi vaknat stegade vi ut och åkte till den Danska Campen uppe vid oroliga Mitrovica för att käka Brunch. Det liknade ett jätte julbord utan julstämning med massa militärer. Typ. Maten var iaf utsökt och så fick man äta hur mycket man ville. Detta gjorde att jag kom in i den välkända matkoman och hade problem att röra mig resten av dagen. Vi fortsatte vidare till Film City utanför Pristina som skulle vara något av ett shopping område. Bredvid Shopping området låg en stor militärbas som kallades för KFOR Hill. Det sprang runt militärer från alla länder däribland kaxiga Amerikanare med sina M16 på ryggen. Kosovo Albanerna älskar tydligen Amerikanerna. 



Efter det här tog vi en snabbtur genom huvudstaden Pristina för att sedan bege oss hem igen. Nu har jag lärt mig mycket om det här landet och mycket om kriget. Det är ändå svårt att förstå. Sen dess har det inte hänt mycket, snurrat runt i Pec och handlat skosingar och taxfree kallingar. Nu är det snart dags för mat på någon restaurang här nere i Istog. 





En rolig grej: På svenska campen källsortera de plast och skräp för sig. Och när sopbilen (som egentligen är en häst och vagn) kommer så blandar de alla sopor och dumpar det 200 m från Campen i diket längs vägen. Det går bra att hålla Kosovo rent.


Imorgon blir det ultimat latning i lägenheten medan farsgubben arbetar så jag kan äta. Adios!


This is the End

Alla har skijts at. Niclas ar hemma, Tobbe ar hemma och mark ar troligen i i Istanbul eller hemma och njuter av livet, Jag, Rickard sitter i Kosovo och funderar over varfor jag inte kan anvanda vara svenska bokstaver aven om de finns pa tangentbordet. Var sista kvall spenderade vi mestadels pa rummet pa Khaosan Road. Sen at vi en inte sa imponerande men go sista maltid pa en fin restaurang som vi varit trogna kunder pa. Niclas och Rickard hoppade samma kvall pa ett plan till Istanbul for att sedan byta till varsina destinationer. Niclas till Kopenhamn och Jag till Pristina. Tillslut trampade Niclas pa planet och och jag damp ner i stolarna och stirrade ursinnigt pa skyltavlorna for att invanta besked om vilken gate mitt plan skulle komma till. Efter nagra minuter kom det upp besked om att Niclas plan var forsenat 1 timme. Jag log lite men insag tillslut att Niclas inte skull komma tillbaka till gaten utan sitta kvar pa planet och vanta pa avgang. Jag var nu ensam pa Istanbul Flygplats i 3 ytterligare timmar. Tiden gick snabbt och tillslut var det dags for Boarding. Biljett kollarna var garanterat de daligaste skadespelarna, Biljettmottagare, Anstallda i jordens historia. De tittade pa mig som om jag var Varldens storsta idiot som ska till kosovo. Dom pratade med varandra pa turkiska och visst fan forstod jag vad de sa. E det verkligen han.. Bla bla bla. Bara for att mitt pass ar fran 2005. As. Tillslut landade jag i Kosovo och fick traffa pappa som jag inte traffat pa flera manader. Det var underbart. Tills jag fick hora pa FN radion att det var valdsamma demonstrationer 4 mil ifran oss och att en officer var skadad och behovde sjukvardare omedelbart.
En dag fick jag reda pa att detta var en traningsovning. Plotsligt var livet lite lattare.



Jag vet inte vad mina pojkvanner gor just nu men de sitter troligen med sina kara familjer och pratar om vilken underbar resa vi har haft. Det har kanns mycket som ett avslutningsinlagg och det ar det typ. Aven om jag ska besoka London en natt innan jag dimper ner i halmstad. Den 21 mars ar jag i moderslandet och da uppmanar jag alla till ett besoka i halmstadsuteliv for da kommer kungarna vara i staden!

Kosovo ar ett vackert men otroligt skitigt land. Inte konstigt eftersom det ar Varldens nyaste och Europas fattigaste land. Idag var vi i Pec och at pa restaurang och jag larde mig lite om vad landet har varit med om. Det ar inte fint. Detta krig ar sa avlagset for oss sa vi forstar inte. Inte ens folk som varit stationerade har i over 1 ar forstar riktigt vad allt handlar om. Idag kollade vi bland annat pa nedbranda Serbiska byar och en vacker dal. Jag vill papeka att det ar kallt har. En chock mot mitt Svensk/Australiska/Thailandska hjarta. Om en vecka sitter jag i trygga Halmstad och varmer tarna!


Vad har jag lart mig idag? Bessim ar ett as.

Dock var det den skottlosning inatt bara nagra hundra meter harifran som jag inte hade en aning om. Det ar inte sa lugnt iaf. Jag vagrar inse att detta ska vara det avslutande inlagget. Det kommer snart, Ta med Nasdukar for det kommer bli ledsamt.

Puss Sverige!

Cu Chi Tunnels

Nu ar jag (Rickard) framme pa Khaosan Rd och har lamnat Vietnam bakom mig. Det har varit en riktigt spannande upplevelse och jag har lart mig mycket om Vietnam Kriget. Igar var det dags for ett besok vid Cu Chi tunnlarna en bit utanfor staden. Bitte och Linn kom till mitt hotell och vi gick ivag och at frukost tillsammans, sedan bar det ivag i en taxi till tunnlarna som vi hort sa mycket om. Vi betalde intradet och slank in, utan att veta om vi skulle ha guide eller inte guide, vart vi skulle ga och inte ga. Men allt loste sig utan problem och vi fick en liten grupp pa nagra amerikanare och en sot liten Vietnames som skulle guida oss. Det var bra att han kunde hyfsad engelska och kunde beratta lite om historian och de olika platserna. Allt var riktigt intressant.



Vi hoppade bland annat pa en sondersprangd amerikansk pansarvagn och fick se hur fallorna fungerade. Det fanns stora kratrar fran Amerikanska bomber och mycket mycket mer. Hojdpunkten var nog att krypa genom gangarna som var pyttesma och skjuta med AK47:a och M16. Hela Cu Chi omradet var mycket vackert men man kan forsta stressen och paniken som de maste kant under kriget. Det dog ungefar 10 000 Vietnameser har och 22 000 fran USA och sydvietnamesiska styrkorna. Tunnlarna bildar en sammanlagd langd pa ungefar 250 Km vilket ett javla massa gravande.


Sedan bar det hem for att vila upp krafterna for ytterligare en middag tillsammans. Det blev middag pa floden. Vi gick ner till Saigon River och satte oss pa en 3 vaningsbat och bestallde in mat. Efter ett tag borjade batarna runt om oss rora pa sig och vi borjade undra vad som hander. Ratt som det var kastade var bat ocksa loss och tuffade ut i kanalen. Det har var vi inte med pa, vi maste sett valdigt chockade ut dar pa ovre dack. Vi hade ingen aning om hur lange baten skulle vara ute eller om man behovde biljett. Men vi lugnade ner oss och bestallde in dessert och ratt som det var, sa var vi tillbaka pa samma stalle som vi borjade. Det var en lyckad middag och hela dagen var perfekt.



 

Adios


Stek, shopping, massage

Det ar dagens innehall. Alarmklockorna ringde pa morgonen, men vi var sega igen och stangde av dem. Sen hande samma sak som for ca tva manader sen nar vi sov pa detta hotellet. En thailandska knackar ashart pa dorren och skriker: "CLEANING?" pa deras gnalliga kassa engelska. Vi skriker "NOOO!" trotta och irriterade. Man vander pa sig och tror att det ar over. Men inte fan ar det over. Igen hor man thailandskan skrika med gall rost: "STAY ONE MORE NIIIIGHT?" Annu mer irriterade skriker vi "YEEEES" och ber en bon om att hon ska dra at h*lvete.

Nar vi sedan steg upp blev det aterigen stek pa taket vid poolen. Idag var steket inte lika bra och langvarigt, men det var anda underbart. Nu pa sista dagarna forsoker vi verkligen fanga dagen och njuta av varje sekund. For snart ar det over. Niclas har bara tva natter kvar. Mark och Tobbe har tre. Till helgen ar vi tre hemma i kalla Halmstad igen. Rickard ar da i Kosovo.



Efter steket drog vi till MBK. Vi kande att vi behovde en till shoppingrunda for att klara av alla inkop. Vi gick runt i timmar, precis som igar. I slutet var vi riktigt sega. Vi avslutade med samma maltid som vi at forsta gangen pa MBK. Namligen en vaaaldigt stark rora. Atminstonde var den sjukt stark forra gangen vi at dar. Vi vet inte om det beror pa att vi har blivit toleranta eller om maten var svagare idag, men vi kunde ata den helt normalt och allt vatten vi forberett med behovdes verkligen inte.

Nar vi kom hem chillade vi lite pa rummet innan vi bestamde oss for att ta tag i en otroligt viktig sak. Thaimassage. Det var forsta gangen (!) ikvall, och det var pa tiden. Det var lite obekvamt i borjan och vi visste inte riktigt hur det skulle ga till, men till slut lag alla och njot till fullo. Thailandskorna tryckte, vred och drog i benen, armarna, ryggen, fotterna, handerna och huvudet. Efterat var vi riktigt degiga. Nu sitter vi pa ett internetcafe och vantar pa att se fotboll sent inatt. Det ar CL igen!


MBK

Igar kvall tankte vi festa till det eftersom det var langesen nu (enligt oss). Det borjade lite segt men sen gick det battre. Efter en mysig pingis korvforfest pa rummet med mycket prat om framtiden gick vi ner till Khao San Road och minglade i virvlet av manniskor fran hela varlden. En thailandare roffade banan tag i oss och rekommenderade en mycket trevlig fest. Vi sa "ja vafan varfor inte?" och hangde med honom i hans tuktuk. Vi maste saga att festen var annorlunda men mycket underhallande. Det var manniskor i alla mojliga aldrar och med alla mojliga ursprung.

Nagra timmar senare bestamde vi oss for att dra tillbaka till Khao rakblad San Road och njuta av de underbara spetten som thailandarna lagar. Det pilar blev manga spett och lite annat kak ocksa. Sen gick vi upp till rummet. Ganska slitna somnade vi efter ballong en stund.



Imorse vaknade vi ovanligt sega (ej bakis dock, vet inte varfor vi var sega) och lag lite for lange i sangen innan vi gick upp. Vi skulle namligen byta boende till ett finare stalle med pool pa taket. Vi maste ju kunna steka trots att vi inte har strander tillgangliga. Efter ett lyckat byte, 2,5 timmars underbart stek vid poolen och lite thaimat sa stack vi till MBK (det stora kopcentrumet). Dar spenderade vi massa timmar. Vi shoppade, fick den oundvikliga huvud och benvarken, shoppade lite till, at lite mat och gick till slut pa bio. Vi handlade massor, och an ar det inte slut. Imorgon blir det samma sak. Stek sen shopping. Nu ska vi snart sova. Det har varit en lang dag. Jag avslutar med bild pa det nya rummet.



Gonatt

Lite uppdatering

Vi hann inte lagga upp sa mycket bilder sist. Darfor kompenserar vi det idag. Har kommer mer bilder fran resan till BKK och fran den enorma marknaden vi var pa igar.




War Remnants Museum

När jag vaknade på lördagen så hade jag drömt om paraplyer och insulin. Jag tog mina tillhörigheter och började gå mot mat. Jag kom ner till receptionen och insåg att det hade regnat lite. Eller ganska mycket, det var kaos översvämning utanför. Jag blev helt enkelt tvungen att gå upp och byta om till shorts och flipflops. Det var riktigt kul att se en KFC utkörningsgubbe fastna i den djupaste delen av hela gatan. Skadeglädje är den bästa.



Bitte och Linn hade samma dag kommit till Ho Chi Minh och jag tog min chans att slippa var ensam så vi åt middag tillsammans. Jag åt Grilled Beef Saigon Style. Ingen aning om vad det var, Men det var iaf gott som satan och pyttelitet. Två små ynkliga spett! Aja jag överlevde och vi gick mot efterrätt. Vi traskade in på en Italiensk Pizzeria som hade graciösa desserter. Vi beställde in Choklad Mousse, Glass och Skumpa. Det är kul att leka överklassen. Linn och Bitte förklarade vad valutan var värd och jag blev positivt överraskad. Det är billigare än i Thailand. Efter vårt mat festande var det dags att dra sig tillbaka till rummet för att sova. Dagen efter var det nämligen dags för Krigsförbrytelsemuseum.



Klockan slog 10 och det var dags att vakna. Klockan 11 var jag utanför flickornas hotellrum och där satt dom. Jag var bara EN minut sen. Men fint folk kommer sent så är det bara. Vi åt frukost och började gå mot Museumet eftersom de hade lunchstängt och öppnade inte förrän 13.30 igen. Vi tänkte att vi skulle besöka ett shoppingcenter så länge och gick mot en stor byggnad. Det visade sig vara ett stort fitness center och vi fick några roliga blickar innan han vietnamesen förklarade vägen till nästa shoppingcenter. Efter att ha snurrat runt i Saigon ett tag slog klockan halv två och vi tog taxi till Museumet. Det kostade 15 000 Dong att gå in vilket är ungefär 7.50 Kr. Dyrt. På innergården stod det flera pansarvagnar, flygplan, helikoptrar, Bulldozrar och bara gud vet vad. Vi började rundan och vi blev klara bara några minuter innan stängning.





Utställningen var om ameranernas övervåld mot det Vietnamesiska folket. Totalt dog ca 3 miljoner Vietnameser varav 2 miljoner var civila. Det dog drygt 52 000 Amerikaner men ca 70 000 beräknas ha tagit självmord efter kriget. Det var fullproppat med fakta och det var riktigt intressant. Ett måste om man befinner sig i staden. Synd bara att det inte fanns AC. Det var kokhett.




Amerikanerna knuffar ut en Vietnames levande ifrån helikoptern.



En galen amerikan håller i resterna av en Vietnames. De sköt ihjäl honom med granatkastare.



Svenskar protesterar mot Vietnam kriget och USA.



De sista Amerikanska styrkorna flyr Saigon när Nordvietnameserna invaderar staden.


Efter denna partysänkare stack vi till Binh Soup Shop och åt soppa. Det var inte så gott som jag hade hoppats på men det var kul att besöka det eftersom Vietcong infiltrerade detta matställe och hade det som högkvarter under kriget. Många Amerikaner åt här utan att ha en aning om att det var fienden som serverade dem.



Nu var det hemgång som gällde. Eftersom att ingen taxichaufför vet vart mitt hotell är så får de skjutsa mig till lyxhotellet Sheraton. det är roligt när alla tror att man är äckligt rik och öppnar dörrar och sånt. Tack vare det kände jag mig tvungen att gå in på hotellet. Jag tog en snabbtur och besökte deras toaletter. Efter det här flydde jag ut ur rikemanns världen och till mitt eget hotell över gatan.

Vi fräschade upp oss och träffades igen vid 8 för att ta en matbit. Efter maten tänkte vi gå på bio men den sista föreställningen hade redan varit så vi köpte biljetter till dagensföreställning. Vi kände inte riktigt för att gå och lägga oss än så vi tog en taxi till Sheraton hotell och lekte överklass igen. Vi satte och i deras Lobby som var hur lyxig som helst och beställde in lyxdessert och dricka. Jag var dum nog och tog en Jack Daniels bara för att jag ville vara manlig. Den smakade skit. Men men, man lever bara en gång. När vi hade jäst i fotöljerna ett tag så stack vi hem till våra rum för att ladda krafterna.



Eftersom det tydligen var internationella kvinnodagen igår kände jag mig tvungen att köpa rosor till Flickorna.



- Litet inlägg.


Bangkok och market

I gar kvall runt 6 tiden bestamde vi oss for att lamna Phuket, Patong. Det skulle bli daligt vader och club lime lockade inte. Sa vi tog en taxi till Phukets flygplats och tog forsta planet till Bangkok. Biljetten kostade 2090 bath. Godkant.
Fran Bangkoks flygplats akte vi taxi till Kohsanroad som kordes av en thailansk kvinna som vi alla tyckte hade nagot sexigt over sig. Det var en speciell kansla over att komma tillbaka till Kohsanroad. Det var dock lite jobbigt att springa omkring och hitta bra boende med en massa packning och en massa fula manniskor overallt, klockan var runt 1 nattetid.

Idag besokte vi Thailands storsta market. Det var haftigt. Runt 9000 stand pa en javligt liten yta. Javla massa manniskor och vi tappade bort oss. Vi inskaffade oss dock en del fina grejer.

      

Ikvall ska vi festa pa Kohsanroad.

Grymt inlagg


Ett javla stek

Imorse vid 5 tiden (ar inte saker, vi var riktigt trotta) sa Rickard helt plotsligt hejda till oss andra tre. Vi fattade inte vad som hande men svarade hejda tillbaka. Sen nar vi vaknade nagra timmar senare insag vi att vi hade forlorat en van. Han hade gett sig ut pa en loner-resa till huvudstaden i Vietnam, Ho Chi Minh. Vi ar lite oroliga for honom, men han klarar sig nog.

Efter det sag vi aterigen att det var stekvader. Och da menar vi stekvader. Knappt nagra moln overhuvudtaget och en valdigt stark sol. Som vanligt flog vi upp, packade vaskan och var 40 minuter senare nere vid en ny strand, Karon Beach. Den var finare an Patong. Lang, bred och finkornig med harligt turkost vatten. Dar spenderade vi over 4 timmar. Vi lekte i vagorna, jobbade pa brannan och kastade boll. Mot slutet kande vi att det blev for mycket och vi avbrot stekningen lite tidigare an vi hade velat gora.





Nu i efterhand nar det ar kvall kan man se hur vi alla har brannt oss i ansiktet och pa lite smastallen har och var. Det gillar vi skarpt. Hoppas bara det hinner lagga sig innan morgondagen, for det nalkas fint vader igen.



Efter att vi duschat av oss och sovit ca 2 timmar drog Niclas och Tobbe (Mark kom lite senare) ut for att ata stark mat. Vi siktade in oss pa Red Curry (den starkaste av de tre curryna). Vi har forsokt tva ganger innan att fa riktigt stark curry, men thailandarna har bara gett oss Bamsecurry. Tredje gangen gillt gick det dock bra. Det var starkt. Chicken in red curry sauce with steamed rice. Det ar nice (ha-ha).





Om en vecka ar vi hemma. Det ar massa blandade kanslor infor hemresan. Nar vi tanker pa vadret och alla vinterklader man maste ha pa sig ryser vi av tanken. Vi minns inte senast vi hade skor eller langarmat pa oss. Vi ber till guden Apollo om varme i Sverige lagom tills vi kommer hem.

Ho Chi Minh

Nu har jag (Rickard) anlänt till Ho Chi Minh och Vietnam. Och jag känner mig liten. Dagen började med att jag steg upp klockan 05.10 för att ta taxi till Phuket flygplats, jag var som en zombie och likaså mina 3 pojkvänner. När jag gick mot dörren hörde jag grymtande från sängen - Hej då. Jag hade förväntat mig Teletubbies kramar från allihopa men jag förstår dem, jag hade inte orkat röra mig heller. Iallafall så satte jag mig i taxin för att åka en drygt 45 minuters biltur för lika mycket pengar som det hade kostat att ta sig från Phuket till Koh Samui med både buss och båt. På vägen till flygplatsen fastnade vi i en liten bilkö och det visade sig att en moped hade krockat med en Tuk Tuk och det låg flera skadade på marken. De blödde som satan. Det här kändes inte som ett bra första tecken men efter det har resan gått hur smidigt som helst. Det var dock rätt drygt att sitta på Bangkoks flygplats i 5 timmar och stirra i luften.

Jag gick till gaten och väntade på boardingen när en security vakt kom fram till mig och frågade efter att få se mitt insulin. Han tittade på det och sa att dom skulle ha kontroll över det på flyget? Jag var så trött så jag gav det till honom och glömde fråga hur jag får tillbaka det. Jag kom på lite senare att det e ju fan min livsförsäkring. Efter att ha nickat till sjuttioelva gånger på planet och tillochmed missat min måltid så var jag framme. När vi skulle gå av kom en flygvärdinna och sa åt mig att min medicin låg vid cockpiten. Dom hade mycket bättre koll på saker än jag trodde.
Jag steg av planet och gick mot pass kontrollen. Framme vid kontrollen fick jag en stor känsla av att den här Vietnamesen inte gillar sitt jobb eller västerlänningar. Han fräste åt mig att jag skulle visa saker jag inte hade. Tillslut sket han i mig och stämplade passet. 1-0 Rickard. Jag stegade vidare som en ökenråtta på nordpolen och fattade ingenting. Tillslut gick jag fram till ett taxi och hotell ställe och växlade in mina Thai baht mot Vietnamesiska Dong. Jag fick drygt 5 miljoner Dong?! Jag beställde taxi och hotell för natten i backpackerområdet för det lät bäst. Vägen från flygplatsen till hotellet var den läskigaste biten hittils.



Trafiken i Bangkok är tokig, men den här, det är som att sticka in en hand i ett jordgetings bo. Alla dessa galna mopeder, hur många som helst! och jag trodde ärligt vi skulle köra ner minst 50 % av alla vi såg. Jag hade aldrig satt mig bakom ratten i Ho Chi Minh. Väl incheckad och klar var jag tvungen att kolla om det verkligen var kabel tv som de hade lovat mig. Det var det. 92 kanaler varav 10 var engelska. Jag var livrädd i början för de första 60 var bara Asiat kanaler. Efter det var det dags att snabbutforska området. Det gick fort, jag vågade inte gå för långt eller gå över vägarna. Jag ställde in siktet på mat, efter några misslyckade försök till Vietnames mat stack jag in till en Amerikansk Pizzeria som låg precis bredvid hotellet. Det var svingott och gick på 150 000 Dong. Det är lite irriterande att jag inte har den blekaste aning om hur mycket det är. Aja det kanske är bäst att vara ovetande. Nu ska jag upp på rummet och somna i tid så jag orkar med utflykter imorgon.




Den här staden förvirrar mig. Och nej, jag gör mig inte till. Jag visste inte ens att kameran fotade?!

No Limit och Grabbarna Grus

Imorgon forsvinner Rickard till Vietnam for att tillbringa nagra dagar dar, men det ar lugnt for vi kommer aterforenas igen i Bangkok den 11 mars. For att fira det har hade vi en liten avskedsmiddag pa ett Thai hak och sedan stack vi ivag till en skandinavisk bar/Diskotek som vi blivit uppraggade till nere pa stranden. Vi fick betala 800 Baht var for att fa oppen bar i 3 timmar. Rickard avstod pga av allt socker i drinkarna och kopte enbart ol istallet. Det var dags att visa att det lonar sig inte med oppen bar sa lange nar sadana Vikingar som oss kommer och tar for sig. Vi bankrade ner oss vid baren och bestallde in drink efter drink. Och vi kan lugnt saga att vi tjanade pa den har dealen. Efter att ha utnyttjat erbjudandet till fullo sa dansade vi lite och hangde med pa annu mer fest pa Grabbarna Grus. Det var precis samma folk och samma bartender men en ny lokal. Manniskorna var harliga och atmosfaren underbar. Det spelades nastan bara Svenska latar och vi skralade med till varje ton. Tillslut blev det lite for mycket for Viking Mark och han ville hem. Tobbe och Mark stack hem till lugnet pa rummet och Rickard och Niclas festade vidare in pa smatimmarna. Som efterfest badade vi i havet och tittade pa nar planktonen glanste.



Det var en lyckad kvall och det kan ha varit den sista Fest kvallen pa den har resan med hela ganget, Vi har ju fortfarande 1 natt i Bangkok tillsammans sa man ska ju aldrig saga aldrig. Vi haller tummarna for battre vader nu i slutskedet av resan!


Woooo!

Imorse vaknade vi av att Tobbes alarm ringde. Kort efter ringde Marks alarm. Sen lag vi i nagra minuter till innan Mark kampade sig upp och gick ut for att kolla vilket vader det var. Nar han kom tillbaka fragade Tobbe, med ett valdigt pessimistiskt tonlage, om det var skitvader. Mark svarade att om det ar nagon dag man ska steka sa ar det idag. Vi flog upp, packade vaskan, borstade tanderna och 15 minuter senare stekte vi pa stranden. Ni laste ratt, vi stekte.
Okej, det var lite moln har och dar. Men majoriteten av tiden vi var pa stranden (ca 4,5h) var det, som Tobbe brukar uttrycka sig sa val, ett javla stek. Vi svettades, kampade och slet. Tobbe smorjde in sig en gang med 8 i solskyddsfaktor. Niclas och Mark anvande enbart sololja. Det var hart, men nodvandigt. Till slut drog vi oss hemat, valdigt nojda med vad vi hade astadkommit.






Tyvarr orkade inte Rickard hanga med ner pa stranden idag. Men for att han anda ska vara med lagger vi upp en random bild.


Regn och bowling!

Igar skulle vi som sagt hinka i oss lite Chang. Det gick bra. Vi borjade med att dricka Chang till maten pa ett thaihak. Sen stack vi till 7eleven (aven kannt som sleven) och inforskaffade oss mer Chang. Eftersom vi har kylskap kan vi nu kopa med oss manga ol utan att behova dricka det varmt. Det var nice. Dock borjade det sporegna varre an nagonsin och det kan ha varit en partysankare om man ar en bamseklubbare. Som ni kanske vet vid detta laget ar vi inte det. Tobbe agerade snabbt och roffade at sig 2 paraplyn fran receptionen. Efter ett tags olspel hade vi hallt i oss nagra ol var och vi var nu redo for att dra oss. Tyvarr ville inte Ricki C hanga med, sa det blev bara 3 av 4. Vi tog pa oss Muay Thai shorts och begav oss ut pa stan mot ett bowlingstalle. Efter ett tags letande hittade vi antligen stallet men det var inte billigt. Sa vi tog det sakra kortet och drog till ett annat bowlingstalle (pa vagen stotte vi pa en limo-tuktuk, se bild nedan) som vi hade kollat upp tidigare pa dagen. Dar bowlade vi och drack mer ol. Det var riktigt trevligt. Det tog ocksa langre tid an vi trodde och efter bowlingen bestamde vi oss for att ta lite fyllemat pa donkan och sen dra hemat.


Efter regn kommer solsken.. kanske.

Igar regnade det rejalt. Det var inte kul men det ar sant man far ta nar man ar pa en lang semester. Vi har haft tur (stralande solsken) anda fram tills nu i Phuket. Det maste man vara nojd med och det borjar vi inse. Pa kvallen bestallde vi delivery pizza fran Pizza Company. Det var enorma pizzor och vi var for forsta gangen nojda med en pizza har i Thailand. Matta som svin somnade vi in gott framfor tvn. Vi hade nastan inga forhoppningar om att solen skulle komma fram idag, darfor tog vi en lang sovmorgon.



Nar vi gick upp sa vi att vi maste gora nagot annat om det ar daligt vader idag. Sa vi borjade ga mot ett stort shoppingcenter som finns har i Patong. Plotsligt borjade det bli varmare och ljusare pa himmeln. Vi tog av oss trojorna och gick i bar overkropp. Vi borjade svettas och ibland tittade till och med solen fram lite granna. Vi njot och forsokte ta vara pa de fa minuter stek vi fick. Molnen skingrade sig stundtals och blev tunnare. Kanske ar det ren sol imorgon?
 
Isafall kommer vi tacka Tor, guden vi har tillbett x antal ganger de senaste dagarna.

Nu har vi varit nyktra 2 kvallar i rad. Det tycker vi ar for duktigt, darfor ska vi aterigen in i dimman ikvall.

Moln

Moln, Moln, Moln, lite sol, Mer Moln, pyttelite sol. Och sedan pissar Gud pa oss som om vi var myror. Idag forsokte vi steka vid poolen men det var massvis av forradiska moln i skyn men vi gjorde vart basta. Vi fros tom lite. Vadret har vant andra sidan till mot oss nu och vi anar det varsta, No More Sun! Vi ska bestalla hemkorning fran The Pizza Company for att dampa var angest. Vi ar for ledsna for att lagga upp bilder pa oss sjalva idag. Sa vi lagger in den har bilden for att komma ihag att folk har det varre an oss. Som Thailandare.


Fyfan for regn pa semester. Imorgon hoppas vi pa stek eller iaf uppehall, sa vi kan gora nagot aventyrligt, det finns ju gott om sana saker har. Godnatt for idag.