Crazy

Efter att vi skrev förra inlägget (i torsdags) kan man lugnt säga att vi fick ett ryck. Samma kväll gick vi runt på stan här i Cairns och kollade runt lite. Vi fick några ryck och det slutade med att Niclas piercade sig i ena ögonbrynet och att alla rakade av sitt hår på huvudet. Det var en härlig kväll.



På fredagen hade vi bestämt oss för att besöka ett krokodilzoo. Där fanns inte bara krokodiler utan även en massa andra djur som ormar, kängurus, emus, koalor m.m. Dagen på zoo't började med att vi åkte en liten båttur på floderna där krokodilerna hänger. Det var inte riktigt lika spännande som vi trodde men vi fick iaf se dem i deras naturliga miljö. Sedan fick vi se hur man föder upp krokodilerna. Deras kött och skinn är tydligen ganska eftertraktat även om det är förbjudet att jaga och döda krokodilerna i det vilda. Därför föder man upp krokodiler istället. Efter det var det en snubbe som matade massa krokodiler. Han stod mitt bland ganska stora, men han sa att den sortens krokodiler som han matade just då (sötvattenskrokodiler) var ganska ofarliga för människor. Sen gick vi runt lite och kollade på massa olika djur som jag nämnde ovan. Vi fick också reda på att ormen vi såg på grusvägen var en black headed python (ni kan se den i förra inlägget) och alltså knappt farlig. Vi blev lite besvikna.
Till lunch åt vi "Dinosaur Burger". Den bestod av en hamburgare med krokodilkött, sallad och pommes.
Dagen på krokodilzoo't avslutades med Snake Show och Crocodile Attack Show. Vi fick se ormar som är topp 20 farligast i världen och klappa en annan orm. I Crocodile Attack Show fick vi se hur krokodiler dödar sina byten med antingen Head Shake eller Death Roll. Det var rejäla krokodiler, en var över 5 meter lång.




Igår började dagen med att vi steg upp tidigt och åkte ner till hamnen där vår båt stod. Den åkte vi ut med till barriärrevet. Det tog lite över en timma från kusten att komma till det första snorklingsstället. Under den timman fick vi vår utrustning. Snorkel, wetsuit och fins. När vi kom fram var vi tre bland de första att hoppa i och börja snorkla. Det var en härlig känsla men vi hade alla förväntat oss mer färger på både revet och fiskarna. Efter ett tag var man ganska slut i kroppen så vi drog upp i båten igen. Där solade vi ett tag innan det var dags för en god lunch. Efter lunchen skulle båten åka vidare mot nästa ställe på revet. Det skulle ta ungefär tio minuter och vi hann alla somna. Vi blev väckta, ganska körda i huvudet, och de sa till oss att vi var framme. Så vi tog åter igen på oss utrustningen och hoppade i vattnet. Detta stället var lite häftigare. Vi såg några clownfiskar och andra vackra fiskar. Det var också en del coola musslor och formationer i revet.
På andra stället orkade vi inte snorkla lika länge så vi solade mer istället. Sen åkte båten tillbaka mot land och vi fick vin, ost och lite kex. Vi tog lite kort på fina utsikter innan vi kom fram till hamnen igen.
På kvällen skulle vi festa men vi kom inte halvvägs genom kvällen innan vi bestämde oss för att dra "hem" till bilen och sova. Det tar på krafterna att snorkla.



Idag, söndag, har vi ingen aning vad vi ska göra. Nästa vecka drar vi nog ner från Cairns mot Guldkusten. Cairns är en underbar stad och vi har varit här i en vecka nu. Men det kryper i fingrarna på oss och vi vill snart ut på vägarna igen.

Over and out

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej Grabbar!



Härligt med era ryck, ni ser klart godkända ut.

Nu känner man verkligen att man skulle vilja byta plats med er.

Här hemma är det julrusch, mörkt och kallt.



kram Anna

2008-12-14 @ 10:00:09
Postat av: Linda

hahaha...jag vill se mammas försträckta min pga piercingen, men härligt att du gör vad du känner för. Härliga bilder.

2008-12-14 @ 12:09:08
Postat av: Tobbe

Ooh, grabbarna utan hår. Mark har äntligen tagit steget som vi andra tog för lääänge sen (inkluderat mig själv). Nu är ni bruna som små pepparkakor =) miss ya!

2008-12-14 @ 20:41:50
URL: http://tobbekvarnen.blogg.se/
Postat av: jesper

söta ni blev. mark ser ut att vara 12,5 år.. gillar det. saknar er

2008-12-14 @ 23:28:57
Postat av: niclas

linda: haha ja vi får se vad hon säger :)

tobbe/jeppe: miss you 2

2008-12-15 @ 10:01:17
Postat av: Syster Sandra

Krokodil? Jag åt krokodil på julbordet med jobbet! =)

2008-12-15 @ 21:38:47
Postat av: Anton

Skönt å se att ni har det jävligt nice och att Mark av alla blivit "man" som vissa andra. Inte för att jag ska säga så mycket, fan ni ser ut att ha det gött. Ni lapar på Zoo's och solar jag ska baka pepparkakor på lördag känns underligt! Have fun

2008-12-18 @ 19:48:32
Postat av: Anton

Fan va nice grabbar, kul å se att Mark ÄNTLIGEN tagit steget! Själv har man inte vågat.



Ni ser ut att ha det lyx, känns lite konstigt att jag ska baka pepparkakor och ta på mig vinterkläderna och jobba imorgon medans ni solar er och snorkalr i typ Grymt fint vatten.



Have fun boys!

2008-12-18 @ 19:50:18
Postat av: Anton

Fan va nice grabbar, kul å se att Mark ÄNTLIGEN tagit steget! Själv har man inte vågat.



Ni ser ut att ha det lyx, känns lite konstigt att jag ska baka pepparkakor och ta på mig vinterkläderna och jobba imorgon medans ni solar er och snorkalr i typ Grymt fint vatten.



Have fun boys!

2008-12-18 @ 19:50:53
Postat av: silly

fan va sexiga :D! Ja vill också på en sån resa me kompisar

2008-12-18 @ 19:55:15
URL: http://sillyhilton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback