Tre Ensamvargars Julafton

Den 23:e December var en mycket händelse rik dag, Solbadat som tokiga, bestigit Q1 och skjutit pang pang pistoler.
Vi vaknade som vanligt ganska tidigt pga bastuvärmen som bildas i bilen varje morgon när solen steker, gick upp och tog bilen ner till stranden för att få ännu mer färg och leka i vågorna. Det stod skyltad att det var 24 grader i vattnet och det var helt underbart, dock förstår vi nu varför de sätter upp flaggor som man ska bada mellan, nämligen för att det är Psykotiska Strömmar! Man är i ständig rörelse så fort man gått ner i vattnet för att hålla sig mellan de rödgula flaggorna och ibland får man känslan av att man inte kommer någonstans och det är iofs helt sant. Det gör man inte.
Efter att ha badat bland småbarnen en stund ville vi ut bland till de stora tuffa pojkarna som hängde där vågorna bryts. Riktigt häftig känsla därute när vågorna slår emot en och ibland kommer såpass starka vågor att man tappar helt kontroll och bara tumlar runt utan att kunna göra något alls. Vi förstår nu hjälplösheten vid tsunamin. Vi fick en hel del kallsupar också såklart. Så vi gick upp och lekte delfin istället.





Sällan har man skådat sådana vackra varelser så nära kusten.

Efter den härliga vistelsen på stranden bar det av mot Q1, den 20:e högsta byggnaden i världen och absolut högsta på guldkusten, dessa vyer vi fick se var oerhört vackra och man satt nästan som förstenad, klart mäktigare än att se det på bild men ändå. Vi vart lite besvikna på att man inte kunde se till Halmstad bara, kändes som att man borde det.
Vi fantiserade lite om att det hade vart gött att vara Spiderman eller Batman och bara slänga sig ut från skyskrapan men vi hittade ingen utgång på taket så vi struntade i det.




Tack Chris och Joan för en god tipsning!

Efter biffbyggnaden bar det av ner igen för att uppsöka skjutbanan så Rickard kunde bli av med ytterligare överskottsenergi. Så in bar det av till Australian Shooting Academy för att avfyra några rounds. Rickard valde Mad Max packetet som innehöll en 44. Magnum och en 45 kalibrig pickadoll. Riktigt grymt och högljutt, Rickard gjorde en riktig bullseye och en någon millimeter ifrån.



Efter allt det här var vi hungriga som grisar så vi stack till All Sports Club som vi blivit tipsade om och käkade mycket god mat för lite pengar, sedan bar det av mot Brisbane och IKEA där vi skulle övernatta.



The Ride to IKEA

Eftersom att Aina verkade vara i varje hörn och riktigt på hugget beslutade vi oss för att inte övernatta i Ikeas parkeringshus utan lite längre bort vid frälsningsarmens kyrka, som hade perfekt utsikt över Sveriges Stolthet.
(nej inte Basshunter... - IKEA)



Julafton

Man kan tro att det är nått speciellt men ingen av oss har något speciellt julrus, vi har tappat känslorna helt enkelt. Vi försökte vårat bästa genom att äta lite svensk mat på Ikea. Det blev Svenska köttbullar med potatismos och lingonsylt, Supergod måltid och alla blev som dasiga degar efter maten. Vi träffade också på en Halmstadkvinna som satt i kassan, vi förväntade oss rabatt men icke.





Det var härligt att se att Ingvar inte sålt ut sig så Australiensarna inte fick byta namn på möblerna, så Tylösand soffan heter fortfarande Tylösand och inte typ, Darwin? Det e gött!
I bokhyllorna står svenska böcker prydligt uppradade. Sverige finns överallt på Ikea.

 

Lite jobbigt bara att vissa toaletter sa åt en vad man fick och inte fick göra.

Nu ska vi ner mot Byron Bay och fira Boxing Day (annandag jul) därnere. Julafton firar vi i vår ensamhet.

Vi reserverar oss för eventuella typfel, over and out.

Kommentarer
Postat av: Syster Sandra

GOD JUL POJKAR!!

2008-12-24 @ 10:03:02
Postat av: Gert

Roligt att se att ni har det bra men erkänn att ni fick hemlängtan på Ikea.GOD JUL önskar Gert och Lena.

2008-12-24 @ 10:35:15
Postat av: carina

En riktigt GOD JUL! På er killar, man ser ju verkligen att ni mår bra.

Ps, ni klarar er med Twinrix i Thailand.

Puss o Kram

Carina o Ulf.

2008-12-24 @ 11:39:08
URL: http://coledale.blogg.se/
Postat av: Tobbe

God Jul miss ya!

2008-12-24 @ 12:43:00
URL: http://tobbekvarnen.blogg.se/
Postat av: Lars

God Jul grabbar!

En liten korrigering Over and Out skall aldrig användas tillsammans i radiokommunikation enligt standardregler xxxx.osv men ni lär er. Out

2008-12-25 @ 19:20:17
Postat av: Björn

God jul på er.. ni ser ut å ha de gött där nere. fy fan vad högt hus:P haha aja god jul!

2008-12-26 @ 11:15:15
Postat av: Anton

God Jul Grabbar, fan va bruna ni e!

2008-12-26 @ 20:52:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback