Chaweng

Pa morgonen den 30/1 steg vi upp, redo for nya aventyr. Dagen innan hade vi bokat taxi till piren och bat till Koh Samui. Klockan halv 10 skulle taxin hamta upp oss utanfor bungalowen. Vi gick upp och at frukost, och prick halv 10 stod vi och vantade pa taxin. Kom det nagon? Nej. Vi stod kvar och vantade i 5-10 minuter innan vi bestamde oss for att ta saken i egna hander. Vi kutade med vara enorma vaskor pa ryggen upp till huvudvagen. Dar tog vi en taxi och sa till han att vi hade brattom till piren. Thailandare bangar inte for att kora snabbt pa krokiga, smala vagar och det gjorde inte chafforen heller. Han tog oss pa allvar och korde riktigt snabbt till piren. Val dar slappte han av oss och vi var helt lost. Det var en massa olika batar och en massa manniskor som strovade omkring. Efter att ha fragat oss fram lite fick vi reda pa att baten var en bit langre bort, och nu var klockan 09.55, den skulle avga 10.00. Vi kutade vidare igen och till slut hittade vi ratt. Som tur var hade baten inte avgatt.
Efter typ 1,5 timmars stek uppe pa dack var vi framme pa Koh Phangan. Det var dock inte dit vi skulle, sa vi fick byta bat och aka vidare. Nar vi kom hem till Koh Samui skulle vi ta taxi till Chaweng Beach, en av varldens 10 finaste strander tydligen, och hitta oss ett boende. Efter att ha dissat en taxichaffor som ville ha 150 baht/person tog vi en annan for 60 baht/person. Vi borjar bli duktiga pa att pruta (idag prutade Tobbe ner en vaska fran 1200 baht till 500 baht). Nar vi hade kommit fram till Chaweng Beach Road var vi vilse i groten. Men efter lite McDonkan-mat i magen gick det battre och vi hittade ett billigt boende till slut. Tyvarr bor vi vagg-i-vagg med ett stort efterfest stalle som haller pa till 5-6 pa morgonen. Och det ar inte direkt superisolerat. Men det ar sant man far leva med.




Igar stekte vi pa stranden, Rickard skot med pistol och sniper, sen festade vi till det pa ett beachparty, det var trevligt. Traffade ett gang svenska flickor som vi snackade med hela kvallen. Ikvall ska vi se pa fotboll, Liverpool vs Chelsea. Det blir en alkoholfri kvall (nu kommer en del kanna sig lattade). Vi har alla dock blivit lite halvt magsjuka. Det borjade med att Tobbe kande sig riktigt dalig pa Koh Tao, sen har vi alla blivit mer eller mindre magsjuka. Man kan saga som sa att vi har klamt typ 5 toarullar pa 2 dagar...







Tobbe var tyvarr inte med pa utekvallen, eftersom han inte ville bli samre i magen.

Om ett par dagar drar vi vidare till Koh Phangan. Dar ska vi stanna minst en vecka. Det ska tydligen vara lite billigare att leva dar, for man marker vilket turistexploaterad o Koh Samui ar. Det ar ganska mycket dyrare. Igar kvall var vi tvungna att skippa ett utestalle for olen var sjukt dyr. 100 baht for 33 cl Chang. Det kan jamforas med 36 baht for 63 cl Chang i Bangkok.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback