Den stora dagen

Vi vaknade upp kl 07.00, pigga och exalterade infor dagen som skulle komma. Kl 08.00 stog vi utanfor vara rum pa det icke-oskyldiga motellet och vantade pa taxin. Den kom lite forsenat och ur hoppade Poo, varan svenska kontakt har i Kanchanaburi. Hon sa direkt att vi skulle packa ihop vara vaskor och checka ut. 10 minuter senare satt vi alla pa flaket pa en taxi-bil med varan packning och akte ivag. Luften var kall och vi fros nastan hacken av oss. Solen hade namnligen knappt gatt upp.

Efter ca 30 minuters huttrande kom vi fram till ett valdigt lantigt stalle, dar det visade sig vara enorma elefanter och massa thailandska bybor som red pa dem. Genast blev luften varmare och humoren gladare, speciellt nar vi sag hur enorma elefanternas avforingshogar var.

Medan var personliga taxichaffor vantade pa oss fick vi rida pa elefanter i ca 40 minuter. Vi red over berg, genom dalar och i floder. Det ar sjukt starka djur dessa elefanter.



Efter denna otroligt haftiga upplevelse korde taxin oss vidare till Erawan Waterfalls. Det skulle vara underbart och alla hade forestallt sig ett enormt vattenfall med massa klippor att hoppa ner fran. Aven om det inte riktigt var sa blev vi nojda. Det var 12 "steps", men vi orkade bara ga/klattra 7 st. Det var jattefin regnskog, massa rinnande vatten och apor. En apa attackerade Rickards tatuering. Vi sprang.
Nar vi var uppe pa sjunde stannade vi dar ett tag och badade i det otroligt klara, turkosa vattnet. Det var dock fiskar som bet i vara fotter, men det gjorde inget for vi var i extas.




Efter att ha vandrat upp och ner x antal km i nationalparken sa kom vi till parkeringen igen dar chafforen vantade. Han rekommenderade ett matstalle och dar at vi mat. Efter det var vi sa trotta och slitna att vi satt och smasomnade hela vagen till tigertemplet. Val dar kopte vi intrade och gick in. Det forsta vi sag var massa radjur och vildsvin. Efter det styrde vi stegen mot Tiger Canyon. Dar stod en massa turister pa ko utanfor en avsparrning och vantade pa att fa klappa tiger.
En och en fick man ga in och man blev hela tiden halld i handen av en som jobbade dar. Hon tog bilder nar man satt ner och klappade olika tigrar. Tigrarna for ovrigt lag som doda pa marken och stenarna. Vissa rorde pa sig ibland och vi sag till och med en som stod upp, fast den var fastkedjad. Vi misstankte da starkt att tigrarna blev drogade. Arrangorerna nekade starkt och havdade att de bara var trotta och tranade. "Okej"
Det var trots allt coolt att klappa tigrarna. Det ar enorma katter det dar.



Efter tigertemplet var det bara en station kvar med var personliga taxichaffor som for ovrigt hade en cool mustasch. Den sista stationen var en jarnvagsbro som japanerna tvingade brittiska krigsfangar att bygga under andra varldskriget.



Efter det korde taxichaffisen oss till vart nya boende, vilket ar 2 rum som ligger och flyter pa floden man ser ovan. Det ar lyhort och tunna vaggar, men mycket vackert. Har ar en sista bild, hoppas ni ar nojda. Ar det nagon som klagar pa bildbrist vet vi inte riktigt vad vi gor. Men det slutar inte gott.



Utsikten fran vara rum.

Kommentarer
Postat av: Gert

Otroligt fina bilder är ni säkra på att inte tigrarna var uppstoppade.

2009-01-18 @ 14:52:33
Postat av: Papa P

Nu börjar det hända lite. Dax för Stingrockorna, ormar, samt ludna (farliga) jättespindlar. Men det är ju ingenting för Tigerdressörer;)

2009-01-18 @ 14:58:00
Postat av: Micki

Ja, visst är vår lägenhet grym!!!!!!!!!

haha, jag börjar jobba som dagisfröken imorgon. tjänar ca 150 kr i timmen.. bra början från att ha tjänat 94 kr på Piraia. :P

OSLO ÄR NIIIICE SOM FAN!

pussssssssss på er

2009-01-18 @ 15:49:19
URL: http://mikaelatham.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej Killar!



Jättehärliga bilder som ni bjuder på,tigrarna verkade inte så alerta så nått fel var det väl, värmen kanske.....



Ni upptäcker mer på några dagar i Thailand än vad vi gjorde på 2 veckor.



Rickard:

Du får väl ta upp dom till tempet i Krabi 1200 trappsteg eller vad det nu var...

Kram Anna

2009-01-18 @ 17:10:26
Postat av: Anton

Aaa äntlige lite uppdatering ! :)

Fina bilder boys, tobbe du börjar ju få lite färg faktiskt. Fan va ni hinner kolla runt på denna korta tid, och förresten så ser ju Mark ganska intresserad ut av tigrarna han håller ju ögonen stilla på något specifikt ställe. :D



Have fun grabbar Uppdatera mer :D

2009-01-18 @ 19:22:39
Postat av: jesper

ser myspys ut.. ni börjar bli lite feta.. ingen träning för er eller? t-t-t. Mums

2009-01-19 @ 20:48:02
Postat av: niclas, tobbe, rickard, mark

tack for alla kommentarer, det uppskattas. forutom jespers kommentar om att vi ar feta :( men vi alskar dig iaf.

2009-01-20 @ 11:15:44
Postat av: Tilde

Halloj killar!



Ni ser ut att ha det fint! Det är bara Tobbe som behöver jobba på brännan lite =)

Vad skönt att ni kollade läget på Tigertemplet innan vi ska dit... Nu är det bara 18 dagar innan vi kommer!!! Ska bli härligt... Jag hoppas att vi kan styra upp så att vi kan träffas! Jag saknar dig lillebror! (Mark)

Jag hör av mig när det börjar att närma sig!



Puss och kram... Anton hälsar =)



/ Tilde

2009-01-20 @ 18:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback