Laos?

Vi är i Laos. Vi har genomlidigt en 10 timmars bussresa. Vi har blivit grundlurade av dumma Thailändare. Vi har frusit som idioter. Vi har forsokt tolka Thailändska. Inte mycket har gatt var väg det senaste dygnet.

Allting borjade den 13/1 da vi vaknade pa Khaosa Inn i Bangkok klockan 11.00 med liten baksmalla fran dagen innan. Vi tagade ut ur hotellet med forhoppningar om att vi skulle till Tigertemplet som ligger ungefär 2 - 3 timmar ifran Bangkok. Men inte det, Gud hade andra tankar om vart vi skulle tillbringa natten. Sa vi borjade dagen med att satta oss i en taxi till Svenska Ambassaden for att fixa med visum sa vi skulle kunna stanna vara 2 - 3 manader i det Thailändska kungadomet. Vi sitter i taxin i dryga 50 min och kommer endast 7 km, det var jobbigt, sedan springa upp till Ambassaden som ligger pa 20 vaningen. Vi sitter och väntar utanfor dorrarna och funderar pa vad vi ska gora eftersom ambassaden är stängd. Plotsligt oppnar en thailändare dorrarna och gar in, det var alltsa oppet hela tiden. Nu far vi informationen att det inte gar att fixa visum dar utan vi maste alltsa lämna landet. Kvinnan bakom disken kommer pa den brillianta iden att ta en buss till Laos och ga in pa thai ambassaden dar och fixa visum i thailand.

Fyra idioter star och nickar.


Vi far vidare till en busstation, vilket vi tror ska bli lätt, ta en buss liksom vad är problemet? När vi kommer dit inser vi att alla avgangar star med thailändska bokstäver. - Fan, lätt som en plätt, vi fragar nagon bara. Ingen Thailändare pa hela bussterminalen kan mer engelska än, typ nicka och le. Efter en bra stund far vi en biljett till Nong Khai, en gränsstad till Laos och den ligger precis bredvid Mehkong River. Vi kopte en VIP biljett och den kostade 450 Baht istället for 350 Baht. Skillnaden är att bussen har toalett, storre benutrymme och man far vatten, kakor osv. Tillslut har vi kommit pa bussen och vi blir positivt overraskade och gillar läget skarpt. Lyxfotoljer med innbyggd massage! Vi gillar läget till klockan halv 4 pa natten da busshelvetet gar sonder och vi blir fast i nan laskig stad i nästan 2 timmar. Dessutom är det svinkallt. Thailändarna gjorde tillochmed upp en eld utanfor bussen. Nu har vi lärt oss att norra Thailand är kallt och inget semestermal for solbadare. Tillslut kom en ny buss och plockade upp oss sa vi kunde anlända till var destination, de daliga nyheterna var att den bussen var redan full och vi fyra fick sitta i trappen. From Hero to Zero. Det gjorde ont i rumpan.



Vi trodde vid detta skedet i resan att det tuffa skulle vara over. Men icke. Direkt när vi kom fram till Nong Khai sa blev vi overrosta av galna Tuk Tuk forare som ville ta oss till gränsen, vilket vi inte ville utan bara ta en buss. Tydligen hade de korrupta svinen en deal som sa att västerlänningar inte kan ta bussen utan ska slussas till ett visum ställe och betala en massa Baht for Laos "Visum.". Efter mycket om och men begav vi oss, tillsammans med flera andra turister, till gransen. Med pirr i magen fick vi sedan sta och vanta, fylla i papper och betala med amerikanska dollar till de olika stationerna. Det tog ett javla tag. Nar vi antligen var over pa Laos mark korde var chaffis oss till den Thailändska ambassaden dar vi aterigen fick vanta.



Nu har vi lamnat in vara pass och de papper som vi fick pa det skumma stallet i Nong Khai till ambassaden i Vientiane, och man kan saga att vi hoppas pa det basta. Tobbe och Niclas har gjort sitt storsta uttag pa en bankomat nagonsin, 1.750.000 KIP. Darefter har dem vaxlat dessa till Thailändska Baht och det tog sin tid. Pa vagen till bankomaten sag vi en odla som lag pa marken. Skitläskigt. Nu har alla atit hamburgare och vi har kopt en natt pa ett valdigt acceptabelt hotell inte sa langt ifran ambassaden som vi ska besoka imorgon for att hamta tillbaka vara pass som forhoppningsvis ar beviljade ett turistvisum. Det här har varit ett äventyr utan dess like. Vi vet inte om vi ska skratta eller grata. Mark valde att sova.



Vi ar jakligt radda for malaria, och vi forstar inte hur man kan valja att skolja sig dar bak nar man har gjort nummer tva. Vissa toaletter har har inte toapapper.


Kommentarer
Postat av: Papa P

Always look on the bright side of life!

2009-01-14 @ 11:29:15
Postat av: Store Tobbe

Dasspapper är överskattat.

2009-01-14 @ 13:20:07
Postat av: Anna

Hej semesterfirare.



Allt ska inte flyta och gå bra, då är det ingen semester.

Kram på er Anna

2009-01-14 @ 18:23:02
Postat av: Gert

Lite motgångar bara stärker det blir ett minne att skratta åt när ni kommer hem.

Kämpa på bara.

2009-01-14 @ 21:11:39
Postat av: Jesper

HEJ. låter väldigt fint, ni verkar ha koll på läget! hähä. Drick en singha för mig! JAG ÄLSKAR ER! ...

2009-01-15 @ 20:16:02
Postat av: carina

Hallå!!!!!!Vart tog ni vägen?

Er resa blir mer oförutsägbar när ni hamnat i Asien, spännande.

Var rädda om er,ha alltid en varm tröja i beredskap.

Kram Carina.

2009-01-16 @ 10:55:24
URL: http://coledale.blogg.se/
Postat av: Grabbarna

Motgangar ar aldrig fel. What doesn't kill you makes you stronger!

2009-01-16 @ 11:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback