Cu Chi Tunnels

Nu ar jag (Rickard) framme pa Khaosan Rd och har lamnat Vietnam bakom mig. Det har varit en riktigt spannande upplevelse och jag har lart mig mycket om Vietnam Kriget. Igar var det dags for ett besok vid Cu Chi tunnlarna en bit utanfor staden. Bitte och Linn kom till mitt hotell och vi gick ivag och at frukost tillsammans, sedan bar det ivag i en taxi till tunnlarna som vi hort sa mycket om. Vi betalde intradet och slank in, utan att veta om vi skulle ha guide eller inte guide, vart vi skulle ga och inte ga. Men allt loste sig utan problem och vi fick en liten grupp pa nagra amerikanare och en sot liten Vietnames som skulle guida oss. Det var bra att han kunde hyfsad engelska och kunde beratta lite om historian och de olika platserna. Allt var riktigt intressant.



Vi hoppade bland annat pa en sondersprangd amerikansk pansarvagn och fick se hur fallorna fungerade. Det fanns stora kratrar fran Amerikanska bomber och mycket mycket mer. Hojdpunkten var nog att krypa genom gangarna som var pyttesma och skjuta med AK47:a och M16. Hela Cu Chi omradet var mycket vackert men man kan forsta stressen och paniken som de maste kant under kriget. Det dog ungefar 10 000 Vietnameser har och 22 000 fran USA och sydvietnamesiska styrkorna. Tunnlarna bildar en sammanlagd langd pa ungefar 250 Km vilket ett javla massa gravande.


Sedan bar det hem for att vila upp krafterna for ytterligare en middag tillsammans. Det blev middag pa floden. Vi gick ner till Saigon River och satte oss pa en 3 vaningsbat och bestallde in mat. Efter ett tag borjade batarna runt om oss rora pa sig och vi borjade undra vad som hander. Ratt som det var kastade var bat ocksa loss och tuffade ut i kanalen. Det har var vi inte med pa, vi maste sett valdigt chockade ut dar pa ovre dack. Vi hade ingen aning om hur lange baten skulle vara ute eller om man behovde biljett. Men vi lugnade ner oss och bestallde in dessert och ratt som det var, sa var vi tillbaka pa samma stalle som vi borjade. Det var en lyckad middag och hela dagen var perfekt.



 

Adios


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback